2018-04-18 16:38Bloggpost

​En lång resa har nått målet

null

1989 tog vi på Skövdebostäder över driften av Aspö gård. Riktigt så länge har vi inte planerat för bostäder där. Men tankarna på det tog form redan 2004. Nu 14 år senare ska vi på Valborg inviga att hela Aspö-området står klart med bostäder på Aspö Eko-logi, Aspö förskola och den upprustade gården. Äntligen!

Vi pratar ofta om att processen från idé till färdiga hus kan vara lång. Men riktigt så lång som den har varit på Aspö hör inte till vanligheterna. Men så är Aspö heller inget vanligt område. Det är en unik blandning av modernt ekologiskt boende, en förskola, mötesplatser och en stadsbondgård i natursköna omgivningar inom ett och samma område.

Med Aspö-området visar vi hur vi som samhällsbyggare kan agera på bred front för hållbarhet och få den ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarheten att samspela. Aspö är allmännyttan när den är som bäst.

I början var en del skeptiska till byggnation av bostäder på Aspö. Det skrevs protestlistor och yttrades missnöje på flera olika sätt. Våra första skisser och idéer modifierades därför delvis med hänsyn till olika synpunkter och det är nog därför det nu blivit så bra. De allra flesta som besöker Aspö idag och ser helheten har inte mycket att anmärka på.

Det är med stolthet och spänning jag ser fram emot att få öppna upp gården för hyresgäster och allmänhet och inviga att Skövdebostäder skapat denna oas i staden dit alla är välkomna!

Dan Sandén, vd Skövdebostäder

Programmet för valborgsfirandet hittar du på www.skovdebostader.se


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson