2017-12-20 13:16Bloggpost

God Jul & Gott Nytt År!

null

Snart är det dags att lägga 2017 bakom oss och istället blicka framåt mot 2018. Jag har flera år i rad pratat om intensiva år, rekordår och goda resultat. Det ser ut som att 2017 inte kommer att vara ett undantag, även om det dröjer några månader in på det nya året innan vi har sammanställt hur det gått.

2017 – vi bygger mer än någonsin

Det finns saker som jag redan nu kan säga att vi gjort mer än någonsin, som att bygga och planera för fler bostäder i Skövde. Vi bygger mer nu är på miljonprogrammets dagar. Vi har också ökat vårt samhällsengagemang och sociala ansvar genom vår bosociala enhet och uppmärksammats ända upp på regeringsnivå för allt bra som vi gör. Ytterligare exempel på några viktiga händelser som skett 2017 är att:

 • vi nu har hyresgäster i alla 242 lägenheter Aspö Eko-logi
 • vi har invigt Aspö förskola
 • vi har påbörjat upprustning av Aspö gård
 • vi vann SABOs hållbarhetspris 2017
 • vi blev nominerade till årets samhällsbyggare av Dagens samhälle
 • vi redan hyrt ut alla 150 lägenheter på Ekedal och upplevde det högsta trycket någonsin vid en köstart
 • vi för andra året i rad fick pris för att vi har Sveriges nöjdaste hyresgäster
 • vi tagit det första sågtaget för 189 lägenheter med trästomme på Frostaliden tillsammans med bostadsminister Peter Eriksson
 • vi tecknat entreprenadavtal för 44 lägenheter på Grubbagården
 • vi varit på Regeringskansliet Rosenbad och lyfts som gott exempel
 • vi tecknat ett bostadssocialt samarbetsavtal med Skövde kommun

Inget av detta kommer av sig själv utan kräver hårt arbete och fokus på rätt saker från vår personal. En personal som varje dag gör det där lilla extra för våra hyresgäster och varandra. Också i år har de dessutom valt att avstå från en julklapp och istället skänker vi pengar till Barncancerfonden samt två lokala projekt: Kvinnohuset Tranan och Sällskapet jultomtarna.

2018 – 75 år i allmännyttans tjänst

Nu blickar vi framåt mot ett 2018 med ännu mer saker på gång. Förutom fortsatt hög bostadsproduktion med förberedelser för bland annat 132 studentbostäder på Kurorten, 10 lägenheter i Timmersdala och 72 trygghetsbostäder på Mossagården, 84 lägenheter på Mariesjö och hårt arbete för att fortsätta ha Sveriges nöjdaste hyresgäster fyller vi 75 år den 6 mars. Vi kommer att fira våra 75 år på olika sätt under året och både personal, hyresgäster och Skövdebor i allmänhet kommer att märka av detta under året. Dessutom står hela nya Aspö området klart i vår och det ska vi fira med start på Valborg 2018 då alla är välkomna till ett traditionellt Valborgsfirande med guldkant.

Jag vill avsluta med att önska alla en riktigt God jul och ett Gott Nytt År och hoppas att ni fortsätter att följa min blogg under 2018.

God Jul och Gott Nytt År!

//Dan Sandén


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson