2018-03-05 14:29Nyheter

75 år av framsynthet och utveckling av Skövde

null

Den 6 mars 1943 bildades det allmännyttiga bostadsbolaget Skövdebostäder – alltså för 75 år sedan. Bolaget har tagit fram en utställning som visar hur verksamheten och Skövde utvecklats och vuxit genom åren. Från och med födelsedagen den 6 mars kan man besöka Bobutiken på Drottninggatan 2A om man är intresserad av att se den.

- Alla är välkomna att besöka oss under våra öppettider som är måndag 9.30 – 18.00 och tisdag till fredag 9.30 till 16.00. Utställningen är uppbyggd kronologiskt kring hur vårt bestånd och därmed Skövde utvecklats. Vi gör också djupdykningar i vårt miljöarbete genom åren, vårt kundfokus och vår stabilitet med endast tre vd:ar på 75 år, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef.

Förutom att ta del av historien genom utställningen kommer information också att finnas på webbplatsen. Där kommer ytterligare djupdykningar i särskilda företeelser komma under året. Till Valborg flyttar utställningen till Aspö och den kommer sedan att finnas på olika ställen i verksamheten. 


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson