2015-07-28 16:18Nyheter

Full fart med idrottsgrabbar i Södra Ryd (Skövde)

null

På konstgräsplanen i Södra Ryd centrum i Skövde spelar det inte någon roll att det är sommarlov eller att vädret inte är det allra bästa. Här är det fotboll och högt tempo som gäller. I dagarna tre pågår ett fotboll och idrottskollo för killar mellan 7 och 11 år. Detta i ett samarbete mellan Skövde AIK och Skövdebostäder.

- Vi tyckte att det vore roligt att göra något för barn och ungdomar här i Södra Ryd och erbjuda lite roliga aktivteter, säger Sargon Abraham som är en av ledarna.

Upplägget för kollot är fotbollsträning på förmiddagen sedan äter de lunch tillsammans, för att på eftermiddagen få chansen att prova på någon helt annan idrott. I år är det bowling, basket och baseboll som står på schemat utöver de dagliga fotbollsträningarna. Något som verkar vara uppskattat av deltagarna.

- Det är roligt att killarna får möjligheten att prova på idrotter som de i vanliga fall kanske inte är så bekanta med eller har provat förut, konstaterar Sargon.

Hoppas på en fortsättning

Det är första året som kollot finns men tanken är att det ska bli något återkommande och att allt fler ska vara med och delta. Det råder inga som helst tivel om att killarna trivs och tycker att det är roligt. Passningar och skott blandas med skratt och vattenpauser i en positiv och glad stämning.

En av deltagarna är Fabian Wozniczak 11 år.

- Det allra roligaste är att spela match. Men det är också skoj att vi får prova på flera olika sporter, säger han.

Dagens fotbollsträning avslutas med en straffturningen där killarna gör allt för att försöka överlista Marcus Petersson som är en annan av ledarna. På eftermiddagen är det dags att prova på att spela basket.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson