2015-09-25 16:59Nyheter

Skövdebostäders vd Dan Sandén träffar bostadsminister Mehmet Kaplan på Näringsdepartementet den 28 september

null

Skövdebostäders vd Dan Sandén kommer att delta på ett dialogmöte mellan regeringen och de allmännyttiga bostadsföretagen måndagen den 28 september. Statsrådet Mehmet Kaplan deltar från regeringen och cirka tio personer representerar Sveriges allmännyttiga bostadsföretag.

I inbjudan står det att syftet med mötet är att under informella former diskutera bostadspolitik med särskilt fokus på social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Inom detta begrepp ryms frågor som exempelvis hur vi gemensamt kan skapa attraktiva boendemiljöer, miljö- och energikrav, politikens och branschens samhällsutvecklingsansvar med mera.

Mehmet Kaplan har tidigare besökt Skövdebostäders bostadsprojekt Aspö Eko-logi i samband med byggstart och invigde byggnationen genom att klippa ett band till en fladdermusholk och välkomna den första lilla hyresgästen. Aspö Eko-logi har en hög miljöprofil och kommer bland annat att certifieras med tre olika certifieringar, FEBY 12, Miljöbyggnad Guld och Svanen.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson