2013-08-27 11:30Pressmeddelande

206 lägenheter på Käpplunda park - alla uthyrda!

I två år har byggandet av bostadsområdet Käpplunda park pågått och nu arbetas det med de sista husen. Redan nu kan det konstateras att allt är uthyrt, det finns kontrakt på samtliga lägenheter.

Området har fått uppmärksamhet på många sätt. Skövdebostäders vd Dan Sandéns tweet när samtliga 206 lägenheter på Käpplunda park var uthyrda besvarades på twitter av bostadsminister Stefan Attefall, "Grattis! Glad att jag fick vara med och ta första spadtaget till ett viktigt och trevligt tillskott till Skövdes bostadsmarknad". 

Käpplunda park är på väg att gå från att vara en arbetsplats till att om bara någon månad vara ett bostadsområde där det sjuder av liv och rörelse. Nu övergår bostäderna i den vanliga förvaltningen och då och då kommer det att finnas lediga lägenheter när hyresgäster säger upp sig. Den som vill ha en chans att bo i området kan ställa sig i Skövdebostäders ordinarie bostadskö och hålla utkik på webbplatsen.

Datum att lägga på minnet
1/9 Inflyttning på Käpplunda gränd 6, det sista punkthuset att stå klart. OBS! Nyckelutlämning sker från och med 28/8 16.00 och hyresgästerna får då tillgång till sina lägenheter. Av erfarenhet vet vi att de flesta väljer att flytta in redan då. Kontaktperson bosamordnare Sofie Joelsson, 0500-47 74 11.

Visning av låghus!
3/9 Skövdebostäder visar ett av låghusen för de som skrivit kontrakt i något av låghusen. Vi välkomnar pressen att delta i visningen. Tag kontakt med kommunikatör Eva-Lisa Svensson på telefon 0500-47 74 28 om detta är intressant. 

1/10 Officiell inflyttningsdag för låghusen, oklart i dagsläget om det blir nyckelutlämning denna dag eller tidigare.


Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4600 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson