2016-05-20 08:28Pressmeddelande

9 av 10 studenthyresgäster är nöjda med Skövdebostäder

null

Skövdebostäders studenthyresgäster är i hög grad nöjda med sitt boende visar senaste undersökningen. Cirka 95 % uppger att det är troligt att de skulle rekommendera sin hyresvärd till andra.

Undersökningen visar hur Skövdebostäders studenthyresgäster trivs med sitt boende i jämförelse med ett stort antal andra studenter runt om i Sverige. Totalt har enkäten skickats till cirka 16 400 studenthushåll. Skövdebostäders hyresgäster är framförallt nöjda med kundvården och skötsel av utemiljöer men också med helhetsfrågorna rörande boendet och hyresvärden.


Undersökningen genomförs av CMA och svarsfrekvensen hos Skövdebostäder var 56 procent.


– Resultatet för våra vanliga lägenheter har ju varit bland det bästa i Sverige. Det är roligt att studenthyresgästerna också är väldigt nöjda och att deras åsikter stämmer väl överens med våra hyresgästers i det reguljära beståndet, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Om Skövdebostäders studentbostäder
Skövdebostäder har cirka 870 studentlägenheter, som är till för studenter på Högskolan i Skövde. Områdena är Bataljonen, Plutonen, Regementet, Fältskären, Gamla skolan och Kurorten.

För mer information kontakta:
Lina Eklund Svensson, marknadschef - 0500-47 74 04

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson