2020-07-02 05:31Pressmeddelande

90 lägenheter på Mossagården

Volymstudie av byggnationen på Mossagården. Tre hus med pyramidtak syns i vy från luften. Husen är olika höga och sammanbyggda med en lägre del med entré.Fågelvy av Skövdebostäders tre hus med trygghetsbostäder på Mossagården. Bilden är framtagen av Studio Ekberg.

Skövdebostäder går nu vidare med projektet på Mossagården med nya trygghetsbostäder i Skövde. Projektförslaget, som snart ska upphandlas, innehåller nu 90 lägenheter istället för tidigare 73 och inkluderar också ettor.

Högre byggkostnader och ändrade regler för investeringsstöd gjorde att Skövdebostäder arbetade om sitt tidigare förslag om 73 trygghetsbostäder på Norrmalm. Det nya investeringsstödet kräver bland annat att man har med ett antal ettor i projektet. Därför har Skövdebostäder nu landat i ett nytt förslag med en annan hustyp där cirka 20% av lägenheterna är ettor. Det blir fortfarande mest tvåor men också ettor och treor finns.

- Det är oerhört glädjande att vi är igång med vårt projekt på Mossagården. Det här förslaget har många fördelar, men framförallt är det bra med fler lägenheter med tanke på målgruppen, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Utöver Skövdebostäders 90 trygghetsbostäder kommer två andra aktörer också bygga lägenheter i området och Skövde kommun har plats för en förskola. Skövdebostäders del är först ut och beräknad inflyttning är våren 2023.

- Att Skövdebostäder kan bidra med fler trygghetsbostäder i kommunen är någonting vi är stolta över och det bidrar till samhällsnyttan i allra högsta grad. Nu går projektet in i upphandlingsfas och först därefter fattar styrelsen slutgiltigt beslut om att genomföra projektet, säger Bernt Mårtensson, ordförande i Skövdebostäders styrelse.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick