2019-09-18 11:50Pressmeddelande

Allmänheten får tycka till om nytt områdesnamn

Skövdebostäder står i startgroparna att börja bygga ett bostadsområde med hyresrätter i Timmersdala. Inflyttning av de tretton lägenheterna blir någon gång sommaren 2020. Men vad ska området heta?

För området i Timmersdala vill Skövdebostäder få förslag från andra. En omröstning har skickats ut till de som visat intresse för området och till en intressegrupp i Timmersdala. Frågan finns även ute på webbplatsen och i sociala medier.

Fritt fram för egna förslag

I omröstningen erbjuds några förslag som Timmerlyckan och Trädgårdslyckan men det finns också möjlighet att komma med egna namnförslag. Bland det som kommit in hittills hittas namn som Metrokvarteret, Körsbärsdalen och Timmerbyn. Omröstningen är helt anonym. Vad det till slut blir för namn avgörs internt på Skövdebostäder.

- Det är spännande att se vad det kommer in för förslag, det finns säkert en massa idéer som vi aldrig skulle kommit på själva, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef för Skövdebostäder. 

Många andra av Skövdebostäders bostadsområden har fått namn efter platsen de ligger på, oftast har kvarterets och fastighetens namn även blivit områdets namn men det kan också vara lite ordlek som med Aspö Eko-logi (där logi anspelar på boende).


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson