2021-12-15 09:00Pressmeddelande

Årets hyresförhandling klar

Varje år förhandlar Skövdebostäder och Hyresgästföreningen om det kommande årets hyreshöjning. Nu har de kommit överens om den kommande höjningen som hamnar mellan 1,6, och 3 procent.

Skövdebostäder och Hyresgästföreningen har kommit överens om en differentierad höjning som innebär att Skövdebostäders hyresintäkter ökar med 2,14 procent. För hyresgästerna blir höjningen 3,0, 1,8 eller 1,6 procent. 

- Jag är glad att vi nått en överenskommelse. Vi behöver kompensera för de kostnadsökningar vi har för bland annat vatten, värme och avfall. Det är en viktig förutsättning för att vi långsiktigt ska kunna erbjuda hög service till våra hyresgäster och trygga och trivsamma hem med god standard. Vi tycker också att det är bra att vi är överens om att det finns behov av att differentiera hyreshöjningarna så att vi har rätt hyra för den produkt och standard vi erbjuder, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Hyreshöjningen gäller från 1 januari 2022.

Höjning av garage och parkeringar

Förhandlingen fastställde också en generell höjning av garage med 40 kronor per månad då garagen inte höjts sedan 2018. Samtidigt kommer Skövdebostäder att höja sina vanliga parkeringsplatser, som inte förhandlas med Hyresgästföreningen, till 180 kronor för de mer centrumnära områdena och 160 kronor på Aspö Eko-logi, Timmervägen, Spånvägen och kommande Jordfräsen i Trädgårdsstaden.

- Vi har inte höjt parkeringar och garage på flera år nu då vi sett över kontrakten. Från och med nu kommer skrivningen om att endast personbil får parkeras på platserna att lättas lite så att man kan parkera sin mopedbil eller annat likvärdigt transportfordon. Dessutom passar vi på att komma ikapp marknadens prissättning just gällande parkeringar, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

 

 

 


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson