2021-07-08 08:20Pressmeddelande

Bättre chanser till studentbostad i Skövde

Högt, ljusgrått hus. Kurortsvägen 10 är snart redo för inflyttning.

Den 16 juli kommer antagningsbeskeden till högskolor och universitet. I år kan det bli lättare att få bostad i Skövde – mycket tack vare att Skövdebostäder byggt 132 nya studentlägenheter på Kurorten.

– Det brukar vara högt tryck på våra studentbostäder i samband med terminsstarter. Därför känns det bra att vi har Kurortsvägen 10 som är inflyttningsklart nu i augusti och september. Det ger förstaårsstudenterna på Högskolan i Skövde bättre förutsättningar att få en bostad snabbt, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Hyrs ut via bostadskön

Det nybyggda huset på Kurorten består av ettor och tvåor. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor i månaden – och två månader om året är hyresfria. Lägenheterna hyrs ut via Skövdebostäders studentbostadskö.

– Cirka 50 av lägenheterna på Kurortsvägen 10 är redan uthyrda till personer som läser på Högskolan i Skövde sedan tidigare. När antagningsbeskeden släpps 16 juli kommer vi att publicera de lediga nybyggda bostäderna men också äldre studentlägenheter. Man har till 19 juli på sig att prioritera och behöver inte stressa. Vi publicerar vanligtvis lediga studentlägenheter en gång i veckan på vår webbsida, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.

Bra läge

Det nya huset på Kurorten blir Skövdebostäders första rökfria hus. En annan nyhet är att det finns en cykelpool med möjlighet att låna elcykel med flak. Huset har också solceller på taket.

– Kurorten har ett bra läge med nära till campus och centrum. Alla lägenheter på Kurortsvägen 10 får ett rymligt kök och ett ordentligt badrum med kakel och klinkers. Det finns gott om förvaring för att vara ett studentboende och ettorna har en smidig sovalkov, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.

Visningslägenhet på ett rum och kök som A-möbler inrett. Bild: Mikael Ljungström/Scandphoto

Visningslägenhet på ett rum och kök som A-möbler inrett. Bild: Mikael Ljungström/Scandphoto

 


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson