2017-10-27 15:42Pressmeddelande

Bostadsminister Peter Eriksson besöker Skövdebostäder

null

Tisdag 31 oktober besöker bostadsminister Peter Eriksson Skövdebostäder för ett byggstartsevent på Frostaliden. Han gör också studiebesök på Aspö Eko-logi och Ekedal.

Den 31 oktober 15.30 kommer bostadsminister Peter Eriksson tillsammans med Dan Sandén, Skövdebostäder, Martin Klaesson, Peab och Katarina Jonsson, Skövde kommun att officiellt starta bygget av Skövdebostäders del i Frostaliden – bostadsområdet som blir Sveriges största med höga hus med trästomme.

Fler intressanta projekt

Peter Eriksson kommer också att besöka Skövdebostäders 150 små klimatsmarta lägenheter för ungdomar på Ekedal, där bland annat det statliga investeringsstödet bidragit till låga hyror. Dessutom kommer bostadsministern att se Aspö Eko-logi som till exempel vunnit SABOs hållbarhetspris 2017.

Journalister som vill följa med vid studiebesöken är välkomna att ansluta vid Ekedal cirka 14.10. Byggstartseventet sker vid Frostaliden 15.30.

För mer information kontakta:

Lina Eklund Svensson
Marknadschef, Skövdebostäder
0500-47 74 04

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson