2017-11-27 13:24Pressmeddelande

Bygger 44 nya lägenheter i Havstena

null

Skövdebostäder har nu skrivit kontrakt med Skeppsviken Bygg som totalentreprenör till det nya tolvvåningshuset på Grubbagården i Havstena. Planerad byggstart är sommaren 2018.

Snart får Havstena ett tillskott i form av en ny byggnad i tolv våningar på Grubbagården där den idag tomma livsmedelsbutiken ligger. Det blir 44 moderna tre- och fyrarumslägenheter och en lokal i bottenvåningen.

Skeppsviken Bygg, som tidigare hette Calles bygg, blir totalentreprenör för projektet. Vi börjar att riva livsmedelsbutiken i april 2018. Planerad byggstart blir i sommar och enligt tidplanen kan de nya hyresgästerna flytta in i december 2019, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

Populärt läge
De lite större lägenheterna blir ett bra komplement till befintlig bebyggelse.

Efterfrågan på hyresrätter är väldigt stor och det känns kul att kunna utveckla Havstenaområdet, som redan idag är populärt. Läget är tryggt och trivsamt med nära till skola, vårdcentral och Elins Esplanad. Samtidigt är det inte långt till centrum och det finns goda busskommunikationer, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Solceller på taken
Det nya huset byggs med energisnål passivhusteknik och har solceller på taket. Alla lägenheter får egen balkong eller uteplats. Projektet beräknas kosta cirka 90 miljoner kronor.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson