2019-09-30 09:23Pressmeddelande

Byggstart för 132 studentlägenheter i Skövde

Fotomontage av det nya huset på Kurorten. Fotomontage av det nya studenthuset på Kurorten. Bild: Studio Ekberg

Skövdebostäder börjar nu byggnationen av ett nytt tolvvåningshus på Kurorten. Huset består av 132 mindre lägenheter och hyresgästerna flyttar in till höstterminen 2021.

Den nya byggnaden är placerad bredvid Kurortsvägen 2, som är det huset på Kurorten som ligger närmast Kavelbrovägen. Skeppsviken bygg är totalentreprenör för projektet.

– Lägenheterna blir övervägande ettor på 30,5 kvadratmeter. De är yteffektiva med sovalkov och helkaklat badrum. Hyresgästerna får eget kök med ugn samt kombinerad kyl och frys, säger Sebastian Karlström, byggprojektledare på Skövdebostäder.

Huset innehåller också 18 stycken tvåor på 44,5 kvadratmeter.

Högt tryck på studentbostäder

Skövdebostäder äger och förvaltar redan idag närmare 900 studentbostäder i nära anslutning till Högskolan i Skövde.

– Det är högt tryck på våra studentlägenheter och även såhär mitt i terminen är det cirka 140 personer som bokar sig på de lediga lägenheterna vi publicerar. Det känns därför helt rätt att vi bygger till den här gruppen och det är också viktigt för Skövdes utveckling. Kurortens centrala läge med nära till både resecentrum och högskolan passar dessutom studenterna väldigt bra, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Solceller och cykelförråd

Det nya huset är energieffektivt med solceller på taket. Huset byggs i suterräng med två entréer, en mot centrum och en mot Boulognerskogen. På plan tre kommer det att finnas en gemensam terrass ut mot parken.

– Vi har satsat mycket på cykelförvaring och det finns cykelförråd utmed båda gavlarna på huset. Det centrumnära läget gör att det finns goda möjligheter för hyresgästerna att cykla eller åka kollektivt istället för att ta bilen, säger Sebastian Karlström.


Ämnen: Bygg

Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson