2016-05-27 14:11Pressmeddelande

Dags att flytta in på Aspö Eko-logi

null

Tiden går fort och det är dags för de första hyresgästerna att flytta in på Aspö Eko-logi. Social gemenskap, miljöengagemang och villaförsäljningar är några av alla skäl att låta flyttlasset gå.

- Det ska bli så roligt att välkomna de nya hyresgästerna hit till Aspö Eko-logi. Vi har ju träffat många av dem i de fokusgrupper vi haft innan där de bland annat fått vara med och diskutera och bestämma kring utemiljöer, inredning och aktiviteter i området, berättar Lena Christersson, fritidssamordnare på Skövdebostäder.

Lena har tillsammans med bland andra kollegan Ann-Kristin Essgren träffat flera av de nya hyresgästerna innan. Och de kan konstatera att skälen till att flytta in på Aspö Eko-logi är olika.

- En del tycker att närheten till naturen är avgörande, andra att det känns väldigt bra med den rakt igenom tydliga miljöprofilen medan några känner att det är dags att byta ut snöskottning och renoveringar av villan till gemenskap och bekvämlighet, säger Ann-Kristin, fritidssamordnare.

En av dem som säljer sitt hus med stor tomt och nu flyttar in på Aspö Eko-logi är Gunnel Hansson från Fagersanna utanför Tibro. På frågan vad hon ser mest fram emot svarar Gunnel:

- Det ska bli underbart att få hyra en lägenhet i detta fina område. Många har sagt att det kommer passa mig perfekt eftersom jag tycker att miljön är viktig. Att jag inte längre behöver ta hand om en stor trädgård ska också bli skönt. Det känns helt rätt att flytta nu även om jag tyckt mycket om att bo i hus. Och att flytta till Skövde blir toppen med närhet till min son och allt som staden erbjuder.

Möt oss på plats

Inflyttningsdatum i första huset är tisdagen 1 juni. Klockan 10 finns vi på plats i gemensamhetslokalen på bottenvåningen på Norra Aspövägen 2 om ni vill träffa oss eller våra nya hyresgäster.

Vill ni komma i kontakt med Lena, Ann-Kristin (Anki) innan ringer ni
Lena 0500-47 74 98
Anki 0500-47 74 99

Vill ni prata med Gunnel nås hon på
0702-42 95 04 (OBS! efter klockan 11.00)

Om Aspö Eko-logi

Aspö Eko-logi är ett ekologiskt bostadsområde som byggs av Skövdebostäder. Totalt blir det 242 lägenheter i både punkthus och låghus och hela området kommer att stå klart vid årsskiftet 2017/2018. Första etappen av området är fullt uthyrt och först ut att flytta in är hyresgästerna i trygghetsboendet för 65plus, Norra Aspövägen 2.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson