2020-01-08 15:20Pressmeddelande

Dags för uthyrning av Timmmerlyckan!

Timmerlyckan vy från baksidanTimmerlyckan vy från baksidan. Bild: AGE Arkiteter

22 januari går startskottet för uthyrning av Timmerlyckan, Skövdebostäders nya bostadsområde i Timmersdala.

Det är uthyrning till den ordinarie bostadskön som gäller och den som stått länge i kön har chans att få välja lägenhet först.

Så hyrs lägenheterna ut

Elva trerumslägenheter läggs ut som en etapp och den som vill bo i Timmersdala har möjlighet att anmäla intresse på alla lägenheterna och lägga dem i den ordning man är mest intresserad av dem.

Totalt är det tretton lägenheter i området men två av dessa hyrs inte ut i första omgången. Anledning till att två lägenheter läggs på is är att Skövdebostäder har ansökt om investeringsstöd och om den ansökan beviljas behöver två av lägenheter anpassas för att uppfylla stödets krav. Om stödet beviljas sänks hyran för samtliga lägenheter på Timmerlyckan.

Hyran är idag, utan stöd, satt till 9575 kronor per månad i så kallad kallhyra. Inflyttning sker i augusti.

Söka lyckan på Timmerlyckan

– Skövdebostäder har arbetat intensivt för att få till ett bra bostadsområde i Timmersdala. Vi är glada att det nu äntligen är uthyrningsstart så att alla de som väntat på nyproducerad lägenhet i Timmersdala kan söka lyckan på Timmerlyckan, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson