2018-06-05 08:40Pressmeddelande

Dan Sandén diskuterar ökat bostadsbyggande med Boverkets generaldirektör

null

Boverket arrangerar en turné för att diskutera bostadsbyggandet i Sverige. Idag 5 juni är de i Skövde och Skövdebostäders vd Dan Sandén ska presentera fyra aktuella projekt som fått det statliga investeringsstödet och delta i en paneldiskussion om vad man kan göra regionalt och lokalt för att öka bostadsbyggandet och de problem och möjligheter som byggherrarna står inför de närmaste åren. Medverkar gör också Boverkets generaldirektör Anders Sjelvgren.

- Det här är en aktuell fråga överallt i Sverige. Jag ser fram emot att få dela med mig av vad vi gör här i Skövde där vi lyckats bra med att bygga mycket och till rimliga priser, säger Dan Sandén, vd, Skövdebostäder

Konferensen hålls på Billingehus och förutom konkreta goda exempel bjuds deltagarna på inspirationsföreläsningar och information om det utökade investeringsstödet.

Läs mer om programmet

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson