2022-12-09 10:19Pressmeddelande

Egengjorda juldekorationer uppskattas av hyresgästerna

Bild: Victor HildingBild: Victor Hilding

Skövdebostäder satsar på juldekorationer som kan återanvändas från år till år – därför väljer bolaget att minska antalet granar i sina områden. Men det är inte bara på vintern som de tänker hållbarhet kring utemiljön.

Skövdebostäders miljöarbete pågår året runt, varje år. Enkelt sagt handlar det om att minska på det dåliga och öka det som är bra. Som en del i arbetet har Skövdebostäder valt att minska antalet granar och satsar i stället på andra typer av juldekorationer.

– Att skapa julstämning i våra bostadsområden är viktigt tycker vi och i år har vi valt att pynta med bland annat tomtar, julbockar och snögubbar och minskar antalet granar. Julpyntet kan vi återanvända vilket är bra utifrån ett hållbarhetsperspektiv, granarna används däremot bara en gång och sedan är vi tvungna att slänga dem, säger Erik Pettersson, chef för boservice. 

Juldekorationerna som finns i flera av Skövdebostäders bostadsområden har bolagets miljövärdar skapat och kreationerna är uppskattade av hyresgästerna.

–Det är roligt att hyresgästerna tycker att det vi gjort är fint. Dessutom känns det bra att vi kan återanvända julpyntet, säger Mathias Halldin, miljövärd på Skövdebostäder. 

Det är inte bara kring julen som Skövdebostäder vill bidra till ett mer hållbart samhälle. Bolaget har bland annat skapat kreotoper och arbetar aktivt med hållbara planteringar för att hushålla med jordens resurser och värna den biologiska mångfalden. 

– När vi ser att blommor och växter inte trivs planterar vi om och försöker hitta andra platser där de kan trivas bättre. På så sätt slipper vi att slänga i onödan och kan ta vara på de växter vi har, säger Mathias Halldin.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Genom ett starkt och långsiktigt engagemang för våra fastigheter, områden och staden i stort bidrar vi till positiv utveckling för ett hållbart och tryggt Skövde. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta och ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Vi har drygt 5 500 bostäder och är Skövdes största hyresvärd. Våra drygt 100 medarbetare arbetar nära våra kunder, och tillsammans med dem skapar vi trygga och trivsamma hem för alla. Hem för dig. Nu och i framtiden.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson

Relaterad media