2019-11-27 12:00Pressmeddelande

Fältspaten - folkkär femåring

Skövdebostäders trygghetsboende Fältspaten. Skövdebostäders trygghetsboende Fältspaten. Foto: Scandphoto/Mikael Ljungström

Fältspaten i Skövde är trygghetsboendet som alla pratar om. Såväl på den lokala marknaden som utanför stadens gränser uppmärksammas det populära boendet för den som fyllt 70 år.

För fem år sedan flyttade Skövdebostäders första hyresgäster in på trygghetsboendet på Norra Bergvägen. Ingen kunde då riktigt ana hur bra det skulle bli.

- Det är fantastiskt roligt att se hur våra hyresgäster trivs här på Fältspaten. Och som trygghetsvärd är det väldigt positivt att så många av hyresgästerna är engagerade för att göra det där lilla extra som får alla att trivas, säger Gulli Byman Ruud trygghetsvärd på Skövdebostäder.

Det är gästen som gör festen

Skövdebostäder har med Fältspaten hittat ett framgångsrikt koncept som får hyresgästerna att trivas och ryktet att sprida sig utanför kommunens gränser både i branschen och på annat håll. Bidragande faktorer till framgången är storleken med drygt 70 lägenheter och läget med närhet till all nödvändig service. Det finns också gemensamhetsytor som bjuder in till umgänge och personal som kan bidra med kunskap och engagemang när hyresgäster vill ordna aktiviteter.

- Hyresgästerna har en aktivitetsgrupp som ser till att saker händer. Det är allt från jympa och lutfiskkvällar till målerikurser och utflykter. Vi finns med och stöttar vid behov, men de flesta aktiviteter bottnar i att vi har påhittiga hyresgäster, säger Gulli Byman Ruud.

Populärt boende

Fältspaten fulltecknades för uthyrning nästan ett år i förväg. Sedan dess har många hoppats att få möjlighet att flytta in. Men det är inte många lägenheter som blir lediga.

- Fältspaten är ett av de hus där vi har som lägst omflyttning. I nyproduktion brukar det i allmänhet vara en hel del rörlighet. Men på Fältspaten har omflyttningen varit väldigt låg. Hittills i år har vi haft fem lediga lägenheter som i snitt har krävt sju års kötid. Det kan betyda att någon fått en lägenhet på två års poäng och någon på femton. Fältspaten är helt klart eftertraktat, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på SkövdebostäderOm Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson