2023-03-23 13:21Pressmeddelande

Första lägenheterna i Skövde Science City hyrs ut

En möblerad tvåa på Bostället.En möblerad tvåa på Bostället.

Nu har Skövdebostäder släppt tolv lägenheter för uthyrning på området Bostället. Huset ligger på Mariesjö, där Skövde kommun storsatsar för att skapa en levande och dynamisk stadsdel med upp emot 4 000 bostäder på sikt.

Bostället består av två byggnader som är placerade vid korsningen Mariesjövägen och Lärkstigen, bredvid restaurangen Thai House.

– Det är ett riktigt bra läge. Hyresgästerna har nära till Högskolan i Skövde, Science Park Skövde och centrumkärnan med sitt utbud, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäderna.

Hyrs ut via bostadskön

De tolv första lägenheterna på Bostället ligger ute för uthyrning till 30 mars.

– Det är ettor och tvåor med inflyttning 1 september. Lägenheterna har egen balkong eller uteplats och en etta kostar 5 850 kr i månaden. Bostäderna hyrs ut via vår bostadskö och man anmäler intresse via webbsidan under en vecka. Längre fram kommer vi även att släppa 59 lägenheter till på Bostället, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäderna.

Ska präglas av hållbarhet

Skövde kommun har visioner för Mariesjöområdet. I Skövde Science City ska bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service. Stadsdelen ska i framtiden präglas av hållbarhet med gångstråk och cykelbanor.

– På Bostället vill vi underlätta för hyresgästerna att leva hållbart. Det finns till exempel ett cykelhus och solceller på taken, säger Thomas Liljebo, byggprojektledare på Skövdebostäder.

Mer information om Bostället finns på www.skovdebostader.se/bostalletOm Skövdebostäder

Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Genom ett starkt och långsiktigt engagemang för våra fastigheter, områden och staden i stort bidrar vi till positiv utveckling för ett hållbart och tryggt Skövde. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta och ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Vi har drygt 5 500 bostäder och är Skövdes största hyresvärd. Våra drygt 100 medarbetare arbetar nära våra kunder, och tillsammans med dem skapar vi trygga och trivsamma hem för alla. Hem för dig. Nu och i framtiden.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson