2017-01-13 10:56Pressmeddelande

Gott exempel på prisvärt område för unga

null

Skövdebostäders område Ekedal är ett exempel på att det går att bygga till priser som ungdomar har råd med utan att tumma på kvalitet och energikrav. Nu är bygget invigt och det uppmärksammades av ordföranden för jagvillhabostad.nu, Aidin Zandian.

Organisationen jagvillhabostad.nu vill motverka bostadsbristen i Sverige och arbetar för att
unga ska komma in på bostadsmarknaden.

Det är viktigt för oss att uppmärksamma och berömma goda exempel runt om i Sverige, som Ekedal i Skövde är. Vi tycker att det är viktigt att inte bygga ”sämre” bostäder med lägre tillgänglighetskrav bara för att man bygger till en yngre målgrupp, säger Aidin Zandian.

Stort intresse
De 150 hyresrätterna på Ekedal kommer främst att vara ettor och tvåor som är välplanerade både ur ett boendeperspektiv men också för en effektiv produktion som håller nere kostnaderna. Målsättningen är att hyran för en etta ska vara under 4000 kronor i månaden. Husen ska ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

Att Ekedal ligger i centrum och samtidigt nära kollektivtrafik, Högskolan i Skövde och flera stora arbetsgivare passar den här målgruppen extra bra. Att vi tänkt rätt tyder bland annat vår intresselista på där 500 personer redan har skrivit upp sig, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Invigningsceremoni med gjutning
I mitten av januari började bottenplattorna gjutas vilket uppmärksammades med en invigningsceremoni och utöver Aidin Zandian och Dan Sandén deltog Katarina Jonsson (kommunstyrelsens ordförande i Skövde), Johan Fogelberg (styrelseordförande Skövdebostäder) och Per-Anders Palm (entreprenören Asplunds bygg). Hyresgästerna kommer att börja kunna flytta in våren 2018 och hela området kommer att stå klart sommaren 2018.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson