2018-10-25 11:19Pressmeddelande

​Hedersomnämnande för Skövdebostäders Aspö Eko-logi

null

Aspö Eko-logi fick på onsdagskvällen ett särskilt hedersomnämnande av juryn för Årets miljöbyggnad vid Sweden Green Building Awards som hölls i Gyllene Salen i Stockholms Stadshus.

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande och som årligen delar ut Sveriges främsta utmärkelser för hållbart samhällsbyggande. Juryn för årets miljöbyggnad ger 2018 Aspö Eko-logi ett särskilt hedersomnämnande:

”Med en tydlig ambition att skapa byggnader som blickar mot framtiden har projektet arbetat med resurseffektivitet och tydligt ekologiskt tänkande. Projektet har fått stor uppmärksamhet både lokalt och nationellt och har på ett lyckat sätt kombinerat Miljöbyggnad, FEBY12 och Svanen i byggnaderna. Med Aspö Eko-logi har Skövdebostäder visat att allmännyttan har en viktig roll att spela i framtidens hållbara byggande.” Juryn Årets miljöbyggnad

- Att få detta hedersomnämnande av Sweden Green Building Council i Sverige samtidigt som vi är på väg till England för att ta emot ett internationellt pris för vårt Aspö är fantastiskt roligt. Vi vet ju hur bra vi lyckats med Aspö Eko-logi, men det är ändå svårt att ta in all uppmärksamhet som projektet röner. Kul att få vara en förebild för allmännyttan i Sverige, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson