2017-11-09 08:00Pressmeddelande

Hyresgästerna fortsatt nöjda med Skövdebostäder

null

Återigen får Skövdebostäder höga betyg i sin kundundersökning. 97 % svarar precis som förra året att de totalt sett är nöjda med Skövdebostäder som hyresvärd.

2017 års kundundersökning är just avslutad och Skövdebostäder bearbetar nu resultaten som sedan ligger till grund för verksamhetsplanering inför 2018. Svarsfrekvensen gick upp 3,4 procentenheter till 62,4 procent. Generellt har bolaget fortsatt nöjda kunder på alla områden.

- Det känns bra att vi kan fortsätta att hålla en hög nivå. Resultaten kommer inte av sig själv utan av personalens goda insatser. Vi kommer analysera resultaten noggrant och föra in dem i vår verksamhetsplanering. Hyresgästernas synpunkter är viktiga och det finns förbättringspotential, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder.

Ökad nöjdhet med möjlighet till källsortering

Ett område som sticker ut i år är möjligheten till källsortering som gått från 63,7% till 78,1% nöjda hyresgäster.

- Vi har fortfarande en bit kvar men jobbar hårt på att få till lösningar för källsortering och matavfallshantering i så många områden som möjligt. Så det känns väldigt bra att vi kan se en ökad nöjdhet här, säger Thomas Olsson, förvaltningschef, Skövdebostäder.

Under vintern kommer Skövdebostäder att återkoppla till hyresgästerna per område. 

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson