2023-08-29 13:05Pressmeddelande

Inflyttning i Skövde Science City

Bild på ett nybyggt hus. Bostället ger staden ett tillskott av nya, centrumnära lägenheter – och de flesta är ettor och tvåor.

Nu flyttar de första hyresgästerna in i Skövdes nya stadsdel, Skövde Science City. Det är det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder som är först ut med inflyttning i området Bostället.

På Mariesjö växer nu Skövde Science City fram, en stadsdel där bostäder kommer varvas med bland annat företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel. Satsningen är en av de största som gjorts i Skövde och omvandlingen beräknas pågå till 2040.

Nu är det alltså dags för de första invånarna att flytta in i stadsdelen. Flyttlassen anländer mellan 30 augusti och 1 september till området Bostället, som är placerat vid korsningen Mariesjövägen/Lärkstigen. Det är Skövdebostäder som har inflyttning i den första av två byggnader – ett trevåningshus med tolv lägenheter som är fullt uthyrt. Inflyttning i Boställets andra hus, ett femvåningshus med 59 lägenheter, äger rum 1 december 2023.

– Vi är glada över att vara först ut med att bygga i Skövde Science City och att vi nu dessutom kan välkomna de första hyresgästerna. Det är framför allt mindre lägenhetsstorlekar och hyresgästerna har nära till bland annat Högskolan i Skövde, Science Park Skövde, Boulognerskogen och centrumkärnan. Det finns ett cykelhus på gården och vi monterar solceller på taken, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder

Att det för Skövde kommun är ett stort ögonblick att de första invånarna nu äntligen kan flytta in i den nya stadsdelen är ingen hemlighet.

– Det är verkligen roligt, och en milstolpe för Skövde att de första hyresgästerna nu flyttar in i Skövde Science City. Eftersom det alltid finns en stor efterfrågan på centrala bostäder så känns detta extra bra. Dessutom är det helt i linje med Skövde kommuns vision för 2040 när vi nu bygger för framtidens Skövde, säger Theres Sahlström (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.

Vad är Skövde Science City?

Skövde Science City är en ny centrumnära stadsdel som kommer att få en egen identitet med friare arkitektur och höga hus. Här planeras för moderna bostäder, studentbostäder, kontor, skolor och förskolor – alla med närhet till affärer, aktiviteter, högskola, vård och service. Stadsdelen inramas av en genomtänkt utemiljö med härliga grönområden, gångstråk och mötesplatser.

Kontaktpersoner:

Theres Sahlström (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.
070-875 07 27, Theres.Sahlstrom@politiker.skovde.se

Katarina Prick, vd för Skövdebostäder.
0500-47 74 12, katarina.prick@skovdebostader.se

Detta är ett gemensamt pressmeddelande med Skövde kommun. Till Skövde kommuns pressmeddelande.

Bild på en dörr och ett glasparti.

I veckan anländer flyttlassen till Lärkstigen 7.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Genom ett starkt och långsiktigt engagemang för våra fastigheter, områden och staden i stort bidrar vi till positiv utveckling för ett hållbart och tryggt Skövde. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta och ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Vi har drygt 5 500 bostäder och är Skövdes största hyresvärd. Våra drygt 100 medarbetare arbetar nära våra kunder, och tillsammans med dem skapar vi trygga och trivsamma hem för alla. Hem för dig. Nu och i framtiden.


Kontaktpersoner

Katarina Prick
VD
Katarina Prick