2016-09-20 20:53Pressmeddelande

Kock med ekoprofil inviger köksträdgården på Aspö Eko-logi

null

Rune Kalf Hansen, känd för sin ekologiska profil och ägare av två KRAV-märkta restauranger i Stockholm, kommer inspirera och laga mat tillsammans med hyresgästerna i Skövdebostäders ekologiska bostadsområde Aspö Eko-logi.

Rune Kalf Hansen pratar om hur man enkelt kan tänka miljömedvetet i sin vardagsmatlagning och inspirerar inför kommande odlingssäsong i den gemensamma köksträdgården. Dessutom invigningstalar representanter från Skövdebostäder och Peab. På plats finns också de som kan svara på frågor om bevattningssystemet och komposten.

Detta blir startskottet och invigning av köksträdgården som ingår i den första etappen i området som när det står klart kommer ha totalt 242 lägenheter. Hela området certifieras med tre olika miljömärkningar och Skövdebostäder försöker i alla små detaljer i projektet tänka miljö, så även vid invigningen. Till exempel är all mat som serveras ekologisk.

För Skövdebostäder är inte åtagandet om att skapa ett ekologiskt bra område slut i och med att husen har kommit upp. Nu börjar det viktiga arbetet att fortsätta inspirera för att varje val, varje beslut och varje dag ska vara en dag med minsta möjliga avtryck på miljön.

Vi välkomnar representanter från medierna att lyssna på föredraget som sker mellan 17.00 och 18.00, onsdag 21 september. Önskas en kort intervju med Rune Kalf Hansen får den ske före klockan 17.00 och eventuellt runt en grill eller vid en kokande gryta.

Varmt välkomna!

Om Rune Kalf Hansen (utdrag från webbsidan www.kalfochhansen.se)
Från Danmark, bosatt i Stockholm sedan 1986. Utbildad kock i Danmark. Jobbat som köksmästare i Köpenhamn, Skagen och Paris. Drivit Gamla Stans Fiskaffär i Stockholm och Restaurang Backstugan i Gamla Filmstaden 1994-2006. Skrivit kokböckerna: Mat är mer än mat, I kökslandet med Simon Irvine, Kalf-Hansens Ekologiska Kök, Lammkokboken och just utkomna Det Vilda Köket med Lisen Sundgren. Har också medverkat på TV; från Sköna Söndag på 80-talet till Toppform med Blossom Tainton på 2000-talet.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson