2015-10-19 10:31Pressmeddelande

Köstart för Aspö Eko-logi

null

Nu är det dags – köstart för Aspö Eko-logi, Skövdebostäders nya bostadsområde i anslutning till Aspö gård. Den 11/11 klockan 11 öppnar kön till etapp 1 för de 84 lägenheter som kommer vara klara för inflyttning med början i juni 2016. Tack vare effektiv och välplanerad produktion blir hyresnivåerna klart konkurrenskraftiga. 

Skövdebostäders storsatsning på Aspö Eko-logi med ekologisk profil där samspelet mellan människor och natur står i fokus går nu in i en ny fas. Den 11 november klockan 11.00 öppnar kön till etapp 1. Då kan vem som helst anmäla sitt intresse för de 84 lägenheter som har inflyttning med början i juni 2016.

- Man gör anmälan på vår webbplats. Vill man förbereda sig kan man redan nu gå in och ställa sig i vår ordinarie kö. Den 11 november loggar man in på Mina sidor och följer vidare instruktioner där, säger Åsa Persson, uthyrare av Aspö Eko-logi.

Hyresnivåer

Lägenheterna i etapp 1 består av tvåor, treor, fyror och femmor i tre olika punkthus. Ett av husen är skapat för att vara ett trygghetsboende vilket innebär utökad tillgänglighet, att det finns sällskapsutrymmen och att en trygghetsvärd kommer att finnas på plats på bestämda tider för att bland annat ordna aktiviteter för – och tillsammans med – hyresgästerna.

Hyrorna för lägenheterna på Aspö Eko-logi hamnar från 6 800 kr per månad för två rum och kök om 56,5 m2.

- Det är fantastiskt att månadshyrorna kan ligga i nivå med våra senaste nyproduktionsprojekt såsom Käpplunda park och Fältspaten. Att hyresnivåerna kan hållas konkurrenskraftiga är bland annat tack vare effektiv och välplanerad produktion, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder. 

Exempel på hyror för Aspö Eko-logi:

TypStorlekMånadshyra
2 rok56,56.800 kr 
3 rok67,08.100 kr 
4 rok81,59.800 kr

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4.700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson