2022-01-17 09:29Pressmeddelande

Kurorten nominerat till Studentbostadspriset

Ljusgrått tolvvåningshus omgivet av träd.Kurortsvägen 10 ligger vid kanten av Boulognerskogen.

Skövdebostäders Kurortsvägen 10 kan vinna pris som bästa nyproducerade studentboende. Huset är nominerat i en nationell tävling tillsammans med fem andra bostadsbolag.

Det nyinstiftade Studentbostadspriset är branschens eget nyproduktionspris som uppmärksammar välbyggda och målgruppsanpassade studentbostäder. Det delas ut till nyskapande projekt som genom innovation, hållbarhet och utformning möter kundgruppens behov och stärker högre utbildning.

– Det är väldigt roligt att Kurortsvägen 10 nomineras till priset. Bostäderna har ett fantastiskt läge och är väl anpassade efter studenternas behov med yteffektiva, välplanerade lägenheter till rimliga hyror. Vi har också haft fokus på hållbarhet och huset har bland annat solceller på taket, självdoserande tvättmaskiner och en gemensam cykelpool med elcyklar, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Delas ut i februari

Vem som vinner utses digitalt den 9 februari. Priset delas ut av branschorganisationen Studentbostadsföretagen och avser nybyggnation som färdigställts under 2021. I juryn sitter bland annat Linn Svärd, ordförande för Sveriges förenade studentkårer, och Ida Sandström, forskare vid institutionen för Arkitektur och byggd miljö vid Lunds Universitet. De andra nominerade är Stockholms studentbostäder, Chalmers studentbostäder i Göteborg, projektet Colonia II i Linköping och området Hinderbanan i Gävle.

Inflytt i somras

Alla de 132 nya studentlägenheterna på Kurorten hyrdes ut innan första inflyttning och hyresgästerna flyttade in under augusti och september. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor i månaden – och då är två månader om året hyresfria. Huset är byggt i energisnål passivhusteknik, är rökfritt och hyresgästerna har bland annat tillgång till gemensamma lokaler och en tennisplan. Byggherre och hyresvärd är Skövdebostäder och totalentreprenör för byggnationen var Skeppsviken Bygg.

Juryns nominering av Kurorten:

I ett parknära läge med en badsjö runt hörnet lyckas Kurorten vara både natur-, högskole- och centrumnära, vilket speglas i byggnadens arkitektur och materialval. Möjligheterna till en aktiv livsstil förstärks genom tennisbana och cykelpool i anslutning till bostäderna. Den ekologiska hållbarheten genomsyrar hela projektet, från upphandling av entreprenör till ambitionen att med en genomtänkt cykelpool skapa bästa förutsättningar för en bilfri livsstil på en mindre högskoleort.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick