2021-06-22 08:53Pressmeddelande

Mossagården – en gemensam satsning

Fyra personer håller i varsitt bouleklot. Skövdebostäder är först ut på Mossagården – och nu är bygget igång. Bolagets del i projektet invigdes med ett boulekast av Ulrica Johansson, Katarina Prick, Bernt Mårtensson och Peter Thorsén.

Skövde kommuns satsning att utveckla Norrmalms handels- och verksamhetsområde är nu på väg att bli verklighet på Mossagården.

Fyra aktörer samarbetar på Mossagården för att skapa ett område som passar alla. När alla bostäder är byggda kommer Skövde kommun bygga en förskola. Området kommer också att innehålla en park.

Bostäderna byggs av Skövdebostäder, Lorentzon och HSB. Först ut är Skövdebostäder med 90 hyresrätter i kategorin trygghetsbostäder, Lorentzon Mossagården AB planerar att bygga ca 100 hyresrätter och HSB planerar för ca 70 bostadsrätter.

I brist på möjligheten att under en pandemi ha ett gemensamt startevent har parterna nu gemensamt skapat en film som visar området och de olika aktörernas anledning att delta.

https://youtu.be/zQX5WzQX9Ao

Filmen börjar med att kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson berättar om tankarna för området och hur Mossagården är ett bra exempel på den omställning som sker i stora delar av Skövde kommun.
— Här på en liten yta lyckas vi ha bostadsrätter, hyresrätter, trygghetsbostäder, en förskola och en park, säger Katarina Jonsson i filmen

Lorentzon lyfter i filmen upp att detta är deras största bostadsprojekt hittills och hur alla samverkar för att tillsammans skapa en bra helhet.
— På Mossagården samverkar olika aktörer för att du som kund ska ha ett varierat utbud att välja från, säger Fredrik Johansson, fastighetsförvaltare på Lorentzon Mossagården AB i filmen.

Även HSB håller med om att helheten är större än summan av delarna.
— Mossagården ett fantastiskt fint blivande bostadsområde nära till princip allt i staden, kan det bli så mycket bättre? säger Torbjörn Friberg vd för HSB Nordvästra Götaland

Skövdebostäder byggstartar våren 2021

Skövdebostäder är först ut med sin del av projektet redan våren 2021 och har haft ett byggstartsevent för att markera starten. Istället för ett första spadtag kastade kommunalråd Ulrica Johansson, Skövdebostäder styrelseordförande Bernt Mårtensson, Skövdebostäder vd Katarina Prick och Skanskas distriktschef Peter Thorsén var sitt bouleklot efter att först fått uttrycka sig om din del av projektet.

Skövdebostäders 90 hyresrätter i kategorin trygghetsbostäder fördelas på tre hus med fem till åtta våningar vardera. Här behöver man ha fyllt 65 år för att skriva kontrakt och inflyttning beräknas till våren 2023.
— Vi är nöjda med att kunna erbjuda trygghetsbostäder i en del av staden där det inte finns ett stort utbud sedan tidigare, säger Katarina Prick, Skövdebostäders vd.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick