2014-01-21 10:20Pressmeddelande

Nu bygger vi nytt på fastigheten Tyr 3

Skövdebostäder söker nu bygglov för ett nybyggt hus på fastigheten Tyr 3, före detta ”SN-huset” på Torggatan 16. Den gamla byggnaden visade sig vara alltför dyr att bygga om och kommer därför att rivas. Den ersätts av en modern byggnad i 5 våningar med 17 hyreslägenheter och en lokal. 

Calles Bygg AB lämnade det mest förmånliga anbudet i den nyligen genomförda upphandlingen och har tilldelats projektet som byggentreprenör. Arkitekt är Abako Arkitektkontor i Göteborg. 

Centrala och moderna 2:or för stadsmänniskor 
Bostäderna på Tyr 3 kommer att utgöras av rymliga 2:or med god standard om ca 70-80 m2 och riktar sig till dem som vill bo modernt och riktigt centralt. En lägenhet kommer att ligga i markplan i skyddat läge mot gårdsmiljön och övriga lägenheter fördelar sig på fyra per våningsplan. Samtliga har generösa umgänges- och förvaringsytor och rymlig uteplats/ balkong åt väster. En affärs/kontorslokal om ca 124 m2 får entré och skyltmöjligheter mot Torggatan. Inflyttningen på Tyr 3 beräknas preliminärt ske under våren 2015.

– Det finns en tydlig efterfrågan och ett stort behov av denna typ av centrala lägenheter med nära till allt. Vår ursprungliga tanke var att dessutom få till ytterligare en indragen lägenhet på ett sjätte våningsplan. Då skulle mer boendeyta kunna skapas utan att kringliggande miljö skulle påverkas i någon nämnvärd utsträckning. En övervägande majoritet av de kringboende var positiva till detta men några enstaka personer var emot vilket försvårar förutsättningarna att möjliggöra en mindre avvikelse från detaljplanen. Men vi kommer i alla fall att kunna erbjuda marknaden 17 fina lägenheter i ett riktigt bra läge, säger Dan Sandén, vd.


Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4600 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson