2021-02-11 13:35Pressmeddelande

Ny kundkristall för nöjda hyresgäster

Den bästa hyresvärden i varje kategori får en kundkristall.Den bästa hyresvärden i varje kategori får en kundkristall. Bild: AktivBo

Skövdebostäder belönas för nöjda hyresgäster – igen. Bolaget vann en kundkristall för högsta produktindex i konkurrens med landets bästa privata och kommunala hyresvärdar.

– Detta känns verkligen fantastiskt! Våra medarbetare är så väl värda priset, för de gör sitt yttersta för våra hyresgäster. Det är extra roligt med kundkristallen eftersom det är våra kunder som sätter betyg, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Skövdebostäder vann en kundkristall för högsta produktindex, som handlar om hur nöjda hyresgästerna är med sin bostad och sitt område. Bolaget var också topp tre i kategorin serviceindex och profil – men där tog andra hyresvärdar hem kristallen.

Sju kristaller sedan tidigare

Vinnarna korades på Benchmark event den 11 februari, som i år hölls digitalt ifrån Stockholm. Kundkristallen skickas på posten – och Skövdebostäder har redan sju kristaller från tidigare år. Bolaget har varit med i mätningen fem gånger innan och alltid varit nominerade i flera kategorier.

– Det visar vilken bredd och kvalitet vår verksamhet har. Både att vi är bland de bästa i flera kategorier men också att vi legat i topp så länge. Det är jättekul att vinna kundkristaller, men framförallt är hyresgästenkäten en viktig del i vårt arbete med såväl utveckling som förvaltning. Med hjälp av resultatet kan vi planera rätt åtgärder och aktiviteter. Vi går igenom alla svar och är väldigt tacksamma för dem, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder

Fakta om kundundersökningen

Mätningarna genomfördes av AktivBo som utför undersökningar för över 400 företag på både bostads- och lokalsidan. AktivBo arrangerar årligen Benchmark Event, ett evenemang där de företag som lyckats bäst i olika avseenden uppmärksammas. Vinnaren i varje klass får en Kundkristall.

Skövdebostäder genomförde sin enkät i januari 2020 och den skickades ut till alla hyresgäster utom student. Svarsfrekvensen var 63%.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick