2019-09-25 06:00Pressmeddelande

Nytt grepp i kampen mot stopp i avlopp

Miljötratt på handtagMiljötratt på handtag

Fett i avloppet är ett stort problem för många fastighetsägare. Hos Skövdebostäder är fett den enskilt största orsaken till stopp i köksavloppen. Som ett led i att motverka detta genomförs en kampanj till i första hand alla studenthyresgäster.

Vi kommer idag att hänga en så kallad miljötratt på dörrhandtagen till alla våra knappt 900 studentlägenheter. Miljötratten kan skruvas på en PET-flaska där man sedan enkelt kan hälla överblivet fett från bland annat stekpannan innan man diskar den. På så sätt kommer mycket mindre av fettet i avloppen, säger Charlott Kroon, distriktschef på Skövdebostäder.

När flaskan är full slängs den i hushållssoporna, i brännbart. Lite mindre mängd fett som man torkar ur med ett hushållspapper kan slängas i matavfallet.

Chans att vinna månadshyra

Förutom miljötratten får studenterna med en liten folder om hur tratten kan användas och varför den är bra att ha. Dessutom får studenterna information i trapphuset och via e-post. Där uppmanas de att titta på den animerade film som Skövdebostäder skapat för att på ett tydligt sätt visa varför miljötratten ska användas. Som ett incitament att titta på filmen finns möjligheten att vinna en månadshyra.

Får vi några hyresgäster att faktiskt tänka sig för innan de häller fett i avloppet så tjänar vi snabbt in den månadshyran på minskade underhållskostnader, säger Charlott Kroon. 

 

Utdelningen av miljötrattarna sker den 25 september (idag) klockan 10.45 i alla Skövdebostäders studentområden. Vill ni vara med vid utdelningen kontakta marknadschef Lina Eklund Svensson, 0500-477404Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson