2021-09-10 07:27Pressmeddelande

Populär nyproduktion på Kurorten

Ljusgrått tolvvåningshus omgivet av träd.Kurortsvägen 10 ligger vid kanten av Boulognerskogen.

Terminen på Högskolan i Skövde har nyligen startat. Samtliga av Skövdebostäders 132 nyproducerade studentlägenheter på Kurorten blev uthyrda – och under augusti har hyresgästerna anlänt.

– Det är roligt att lägenheterna varit populära. De är bra planlösningar och läget med nära till både campus och centrum passar studenterna bra. Dessutom fick vi till bra hyror. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor kr i månaden och då är två månader om året hyresfria, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.

Hyresgästerna har fått olika inflyttningsdagar, för att det inte ska bli krock i hissen. De boende kommer från olika delar av Sverige – och det finns också några internationella studenter.

Fler studentlägenheter välkommet

Lägenheterna hyrdes ut via Skövdebostäders bostadskö och poängen i den var avgörande. Att det skulle bli fullt uthyrt var väntat, men inte självklart:

– Även om vi trodde på konceptet var pandemin en osäkerhetsfaktor. Under en vår med övervägande distansstudier har söktrycket på studentbostäder varit ganska lågt. Nu till hösten är det däremot stor efterfrågan. Det känns därför jättebra att vi hade ytterligare 132 studentbostäder att hyra ut i år, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Publiceras på fredagar

Skövdebostäder förvaltar cirka 1 000 studentbostäder. Lägenheter som blir uppsagda publiceras på hemsidan.

– Vanligtvis lägger vi ut studentlägenheter på fredagar. De är publicerade till och med måndag och man har tills dess på sig att anmäla intresse och prioritera mellan lägenheterna. Köpoängen i studentbostadskön avgör vem som får lägenheten. Man behöver vara antagen till Högskolan i Skövde för att få skriva kontrakt, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.

Fakta om nyproduktionen på Kurorten

• Adress Kurortsvägen 10.
• Tolv våningar högt.
• 132 studentlägenheter.
• Mestadels ettor, där alla har ett eget kök. Även några tvåor.
• Har solceller på taket.
• Skövdebostäders första rökfria hus. Rökning är endast tillåtet på särskilda anvisade platser utomhus.
• Det finns en cykelpool där man som medlem kan låna elcyklar – både av cargomodell och vanlig. Finns även cykelförvaring för egen cykel utmed gavlarna.
• Huset byggdes av Skövdebostäder och totalentreprenör Skeppsviken Bygg AB.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson