2018-05-29 16:32Pressmeddelande

Publikrekord när SABOs Fastighetsdagar hålls i Skövde

null

30-31 maj samlas över 500 personer från allmännyttan i Sverige, i Skövde. Det är allmännyttans bransch- och intresseorganisation SABO som tillsammans med Skövdebostäder arrangerar Fastighetsdagarna 2018.

Deltagarna bjuds på två fullmatade dagar med intressanta studiebesök, inspirationsföreläsningar och seminarier om bland annat nyproduktion, renovering, förvaltning och digitalisering. Skövdebostäder ansvarar för studiebesöken och håller i två seminarier.

- Det är så klart roligt att vi får möjlighet att visa upp vår verksamhet och inspirera branschen. Att det också är deltagarrekord i år ser jag som ett gott betyg till Skövde och Skövdebostäder, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén.

Allmännyttan har en betydelsefull roll

Allmännyttan står för en kombination av affärsmässighet och samhällsansvar. En kombination som både är utmanande och utvecklande. Under den här typen av branschdagar delar allmännyttan gärna med sig av erfarenheter och arbetar gemensamt för att utveckla samhällsbyggnads- och bostadsfrågorna.

- Jag hoppas också att vi under de här dagarna tillsammans diskuterar hur vi bättre kan visa på alla de mervärden och samhällsnytta som allmännyttan ger. Det handlar inte bara om bostäder. Det handlar även om människorna som bor där, om minskad segregation och ökad integration, om trygghet och om trivsel. Ja, det handlar om livet. Allmännyttan spelar en mycket betydelsefull roll – och det är viktigt att den utvecklas för alla, säger Dan Sandén.

Lokal för konferensen är Valhall, Kulturhuset i Skövde.

Programmet för Fastighetsdagarna 2018 i sin helhet hittar du på:
https://www.sabo.se/konferens/sabos-fastighetsdagar-2018/#conference-program

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson