2021-03-23 08:22Pressmeddelande

RÄTT PRESSMEDDELANDE! Skövdebostäder sänker hyrorna på Timmerlyckan

Grönt hus utmed gata. Framför vare röd lägenhetsdörr finns en stor uppfart med uteplats och carport.Timmerlyckan i Timmersdala består av två längor med hus. Varje lägenhet har två uteplatser, en på framsidan ihop med uppfarten och carporten och en i lite mer avskildhet på baksidan.

Skövdebostäder har blivit beviljade investeringsstöd för projektet Timmerlyckan i Timmersdala. Det innebär att hyrorna för lägenheterna sänks.

När Timmerlyckan började hyras ut i början av 2020 var det ännu inte klart om det sökta investeringsstödet skulle beviljas. Skövdebostäder har sedan arbetat vidare med frågan och det positiva svaret är glädjande för de hyresgäster som bor i området som nu får en lägre månadskostnad.

- Vi är oerhört glada att vi äntligen fått ett positivt besked. Det bidrar till att vi kan bygga prisvärda lägenheter där människor vill och kan leva och bo långsiktigt, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Hyresförändringen är förhandlad med Hyresgästföreningen och gäller från och med 1 maj 2021. Den nya grundhyran är 8 700 kronor per månad för en lägenhet med tre rum och kök och 8 200 kronor per månad för en lägenhet med två rum och kök.

Solceller sänker driftskostnaderna

Skövdebostäder är på gång att utreda möjligheten att montera solceller på taken på Timmerlyckan. Om det är möjligt minskar behovet av att köpa el för driften och uppvärmningen. För hyresgästerna på Timmerlyckan skulle det innebära ytterligare en sänkning av månadskostnaden. Hur mycket den sänkningen blir beror på den individuella förbrukningen.

- Att installera solceller där så är möjligt är helt i linje med våra högt uppsatta mål kring hållbarhet, berättar Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson