2016-02-19 14:52Pressmeddelande

Skövdebostäder bygger förskola på Aspö

null

Nu börjar byggnationen av Aspö förskola. Den beräknas stå klar hösten 2017.

Aspö förskola är en del av projektet Aspö Eko-logi och är placerad intill det nya bostadsområdet som tar form på Aspö. Närheten till Aspö gård och övrig natur ger ett unikt läge för barnen med närhet till djur och natur.

- Det är kul att få bidra till att antalet förskoleplatser utökas i kommunen och att vi har möjligheten att utnyttja detta underbara läge, säger Peter Claesson, byggprojektledare Skövdebostäder.

Med Aspö förskola följer en ny infart till och ny besöksparkering för Aspö gård. Skövdebostäder arbetar dessutom med flera idéer för hur gården och de aktiviteter som bedrivs där ska kunna utvecklas. Aspö förskola byggs av Peab på uppdrag av Skövdebostäder och verksamheten kommer att drivas av Skövde kommun. Hösten 2017 ska det stå klart och när det är full verksamhet ryms fem avdelningar i lokalerna.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson