2019-09-04 11:48Pressmeddelande

Skövdebostäder bygger i Timmersdala

Skövdebostäders styrelse har på styrelsemötet den 3 september fattat beslut att starta byggnationen av hyresrätter i Timmersdala. 

Bygglovet blev nyligen klart och nu har Skövdebostäders styrelse sagt ja till att bygga på den tilldelade tomten i Timmersdala. Planen är att lägenheterna ska vara inflyttningsklara sommaren 2020 och byggstart kommer att äga rum i slutet av september 2019.

Skövdebostäder är nöjda över att bygglovet redan är klart och att man snabbt kan komma igång med byggnationen i Timmersdala. Bolaget kommer nu skriva kontrakt med Stenmarks Bygg Skaraborg AB från Mariestad som har tilldelats entreprenaden.

- Vi är glada över de positiva förväntningar som märks i samhället, inte minst lokalt i Timmersdala. Timmersdala är ett aktiv samhälle som vill utvecklas och Skövdebostäder bidrar gärna till detta. Nu ser vi fram emot att få leverera 13 lägenheter på tre rum och kök, säger Björn Adler byggprojektledare för Skövdebostäder.

13 lägenheter med hög standard

De 13 treorna på 71 kvadratmeter kan passa såväl den lilla familjen som de äldre som väljer att sälja sin villa. Lägenheterna har den höga standard som blivit det nya normala. Det innebär, golv av träparkett i alla rum förutom hall och badrum där det istället är klinkers. Väggarna i badrummet är kakel och där finns även tvättmaskin och torktumlare. På både fram och baksida finns det uteplats för att hyresgästerna ska kunna välja solen eller skuggan både på morgonen och kvällen.

Samtliga lägenheter ligger i markplan utan onödiga trappsteg. Det är hög tillgänglighet med till exempel rejäla utrymmen i badrum och hall. Tomten som ligger mellan Torggatan och Vallgatan är centralt placerad och det är nära till skola, vårdcentral, affär och idrottsområde. 

- Det är oerhört glädjande att arbetet med att bygga i Skövdes ytterområden nu nått så här långt. Det här ger möjlighet för hela Skövde kommun att utvecklas och växa, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson