2021-02-22 08:00Pressmeddelande

Skövdebostäder bygger lägenheter i Trädgårdsstaden

Åtta huslängor med två våning ligger ut med tomtgränsen innanför en häck. Inne på området skapas tre delar avdelade av parkeringar. Illustration: Studio Ekberg.Skövdebostäders nya bostadsområde i Trädgårdsstaden. Illustration: Studio Ekberg.

I den tredje etappen av Trädgårdsstaden, i den delen som ansluter mot Lundenområdet är det nu dags för Skövdebostäder att bygga 68 lägenheter i 8 huskroppar i två plan.

I huslängorna finns portaler för genomsikt och inbjudande ingångar för besökare och boende. På gården finns parkeringar, förråd, sitt- och lekmöjligheter. Lägenheter finns i storlekar ettor till fyror, från 35 kvadratmeter till 90 kvadratmeter.

Skövdebostäder har nu skrivit kontrakt med Skeppsviken om genomförande av projektet.

- Det är glädjande att vi kunnat komma till beslut för ett projekt i Trädgårdsstaden och på så sätt bidra till stadens utveckling, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.

Även Skeppsviken gläds över att projektet nu går vidare.

- Vi ser fram emot att samarbeta med Skövdebostäder i det här projektet. Att få bygga hyresrätter inom allmännyttan är helt i linje med vår vision om att finnas på alla delar av bostadsmarknaden och bidra till samhällsutvecklingen i Skövde. Här får vi möjlighet att erbjuda moderna, funktionella lägenheter för alla, säger Peter Lennartsson, vd för Skeppsviken Bygg i Skövde AB.

Skövdebostäder har sedan tidigare lägenheter i närliggande stadsdelar och får med denna nya placering en helhet i beståndet.

- Det känns bra att vi etablerar oss i Trädgårdsstaden som är en snabbt växande stadsdel, säger Thomas Liljebo, byggprojektledare på Skövdebostäder.

- Våra lägenheter blir ett bra tillskott till villor och andra boendeformer i området. Genom vår placering i Trädgårdsstaden knyter området an mot Horsås och Lundenområdet. Med denna nya riktning ringar vi in staden och tillför något till marknaden som inte finns i vårt bestånd sedan tidigare, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Lägenhetsfakta för Skövdebostäders nya område i Trädgårdsstaden

1 rok – 8 st
2 rok – 26 st
3 rok – 28 st
4 rok – 6 st

• Adress blir Kvarnbäcksgatan 2-16
• Ekparkett
• Klinkers i duschrum, wc och entré
• Handdukstork i duschrum
• Tvättmaskin/torktumlare
• Svängbara duschhörn i glas
• Tvättställskommod
• Induktionshäll i bänkskiva med underliggande varmluftsugn
• Diskmaskin
• Solceller på taken

Tidplan

• Byggstart våren 2021.
• Området beräknas vara klart för en första inflytt sommaren 2022.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick