2021-10-14 13:07Pressmeddelande

Skövdebostäder bygger på Mariesjö

Datorgenererad bild på två ljusgrå byggnader med människor runt. Vy från gatan. Visualisering av Skövdebostäders projekt på Mariesjö. Bild: Studio Ekberg

Skövdebostäder ska bygga cirka 70 nya lägenheter som passar en yngre målgrupp. Nu är det klart att Stenmarks Bygg Skaraborg AB blir entreprenör för projektet på Mariesjö – och byggstart beräknas bli till vintern.

Fastighetsnamnet är Bostället 23 och platsen ligger i korsningen mellan Lärkstigen och Mariesjövägen, vid Xeniahuset. Det kommer att bli övervägande mindre lägenheter i form av ettor och tvåor – men också några treor och fyror. Området byggs med en yngre målgrupp i åtanke, men personer i andra åldersgrupper är också välkomna att flytta in.

– Mindre lägenheter är efterfrågat och vårt område Ekedal, med lägenheter för enbart unga, är väldigt populärt. Läget på Mariesjö är utmärkt med nära in till centrum och utbudet där, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

En levande stadsmiljö

Skövde kommun har stora planer för Mariesjö med tusen bostäder på sikt. I området vill man skapa en levande urban miljö med nya mötesplatser. Kvarteren ska ha ett blandat innehåll av bostäder, kontor och service.

– Det känns helt rätt att Skövdebostäder är med och bygger på Mariesjö. Att det finns bostäder som passar en yngre målgrupp är viktigt för att staden ska kunna attrahera unga medborgare och företagare. Områdets närhet till högskolan och Science Park Skövde är en stor fördel, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.

Två lamellhus

Skövdebostäder skriver kontrakt med Mariestadsbaserade Stenmarks Bygg Skaraborg för projektet.

– Vi är glada för förtroendet vi fått av Skövdebostäder att vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av stadsdelen Mariesjö. Detta ligger i linje med vår ambition att vara en stark och pålitlig totalentreprenör i regionen, säger Mikael Krüger, vd på Stenmarks Bygg Skaraborg.

Projektet innefattar två lamellhus på fem respektive tre våningar. Det centrumnära läget ger goda förutsättningar för hållbara transporter för hyresgästerna. De bor nära kollektivtrafik och det planeras för gott om cykelparkeringar i området. Husen kommer även att ha solceller på taken.

Fakta

Totalt 71 lägenheter

Antal ettor: 33
Antal tvåor: 32
Antal treor: 3
Antal fyror: 3

Egen balkong eller uteplats.
Tvättmaskin och torktumlare i lägenheten.

Preliminär byggstart vintern 2021/2022
Planerad inflyttning hösten eller vintern 2023Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick