2014-09-19 15:23Pressmeddelande

Skövdebostäder får bopris

null

Skövdebostäder får SABOs bopris 2014. Priset tillfaller bolaget för att, parallellt med att Henriksbergsgatan renoverats i flera steg under de senaste åren, ha arbetat intensivt med boinflytande och friskvårdsarbete i bostadsområdet.

Juryns motivering:

 ”Skövdebostäders tävlingsbidrag har en tydlig koppling till tävlingens huvudkriterium, om sociala mervärden som skapats i samband med renovering och upprustning av utemiljöer. Satsningen på friskvård har använts på ett kreativt sätt för att förbättra kontakter och sociala sammanhang i de tre fastigheterna på Henriksbergsgatan. Personalens lyhörda arbetssätt framstår som en viktig framgångsfaktor.”

– Vi på Skövdebostäder är mycket angelägna om att involvera våra hyresgäster för att leverera den boendeupplevelse de efterfrågar. Efter att ha arbetat aktivt med hälsa bland personalen blev det naturligt att gå vidare och på olika sätt uppmuntra våra kunder att leva hälsosamt. Därmed var det också naturligt att väga in denna fråga i boinflytandearbetet i samband med att bostadsområdet Henriksbergsgatan skulle renoveras, säger Dan Sandén, VD för Skövdebostäder.
Läs mer i pressmeddelandet från SABO.

Läs mer i SABOs pressmeddelande.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4600 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson