2021-03-19 14:30Pressmeddelande

Skövdebostäder får nytt ansikte på nätet

Hej och välkommen till Skövdebostäder! Söker du bostad? Vill du logga in? Är du student? Behöver du hjälp?Skärmdump av Skövdebostäders nya startsida på webben.

Skövdebostäder har lanserat en ny webbplats. Målet har varit att skapa en modern och användarvänlig sida. Som besökare ska man hitta det man söker på sajten och den ska vara lätt att använda. 

Skövdebostäders har en välbesökt webbsida, inte minst av bostadssökande. Sajten har nu genomgått en modernisering och uppfräschning. Genom ett nytt verktyg med större möjligheter att anpassa och arbeta med innehåll efter behov är den nya sajten både mer tilltalande, tillgänglig och träffsäker.

- Vår största utmaning har varit att själva tänka utifrån mobilanvändaren. De flesta som besöker vår webb använder mobiltelefon för att göra sina ärenden. Vi som jobbar med webben eller möter kunder i till exempel Kundtjänst sitter vid datorer och får en annan upplevelse. Det har varit något som vi aktivt behövt tänka på - mobil först har varit ledordet, berättar Eva-Lisa Svensson, kommunikatör på Skövdebostäder och ansvarig för webbprojektet.

Större öppenhet

Som led i större öppenhet och tydlighet både för nuvarande och blivande hyresgäster har Skövdebostäder skapat en Hyresgästguide där informationen, som tidigare låg på Mina sidor, finns sorterad på innan inflyttning, under boende tiden och vid utflytt.

- Det känns oerhört bra att vi kan använda vår webb på flera olika sätt. Tidigare har vi till exempel skickat dokument med information till den som ska flytta till oss. Framöver kommer vi i stället kunna länka till Hyresgästguiden, den som ska flytta in kan därmed hela tiden få korrekt och aktuell information, säger Eva-Lisa Svensson, kommunikatör på Skövdebostäder.

Positiva reaktioner

Sedan nya sidan publicerades har Skövdebostäder mestadels fått positiva reaktioner. Besökare har längtat efter en modernisering och blev glada när de fick den. Det finns saker kvar att göra och som med alla digitala projekt är det ett ständigt arbete för att förbättra och förfina.

- Det finns så klart mycket mer vi vill göra. Just nu jobbar vi på att fylla på med mer information i hyresgästguiden, förbättra vad man ser under sök ledigt och fylla på med information på områdessidorna. Dessutom arbetar vi med att ta fram ett studentläge. När besökaren slår på det får hen en renodlad sida med den information som gäller student, berättar Eva-Lisa Svensson, kommunikatör på Skövdebostäder.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson