2016-03-14 12:24Pressmeddelande

​Skövdebostäder fick kreativ kortidé genom Drivhuset24

null

På Drivhuset24 ska studenter på ett dygn lösa uppdrag åt företag. Juryns pris för bästa idé gick till ett nytt koncept för Skövdebostäders hyresgästkort.

Varje år anordnar stiftelsen Drivhuset Skaraborg en tävling för högskolestudenter. I år valde Skövdebostäder att ha med ett uppdrag till studenterna.

Drivhuset24 är ett spännande sätt för oss att få input från ungdomar på hur vi kan utveckla valda delar av vår verksamhet. Just Hyresgästkortet som vi jobbat med i 22 år såg vi som ett perfekt exempel, säger Jessica Ericson, som jobbar med Skövdebostäders rabattkort för hyresgäster.

Årets upplaga den 10-11 mars arrangerades i Music Factorys lokaler i Skara. Under ett dygn nästan utan sömn sattes de drygt trettio deltagarnas kreativitet och uthållighet på prov när de tog sig an de olika uppdragen.

Belönades för app
Vi tittade på hur en app för Skövdebostäders hyresgästkort kunde se ut. Det har varit roligt och givande att vara med även om vi nu är lite trötta, säger Philip Tydén som läser User Experience Design vid Högskolan i Skövde.

Han ingick i den vinnande gruppen tillsammans med Therese Woo Hagebratt, Leon Cort, John Kurri, Johan Lundqvist och Angelica Pödenphandt Ståhl.

Jessica Ericson på Skövdebostäder var också nöjd med studenternas insats:
De har jobbat på jättebra och det är absolut troligt att vi kommer att förverkliga några av deras idéer.

Bra med konkreta uppdrag
Andra exempel på uppdrag som var med var nya former för teambuilding och hur matvarors livsmedelskedja kan bli tydligare genom ny teknik.

Det är bra att studenterna får konkreta uppdrag direkt från arbetslivet att jobba med. Förutom att det är en upplevelse att vara med lär de sig mycket om kreativitet och att jobba i grupp, säger Anna Nilson, projektledare på Drivhuset Skaraborg.

För mer information kontakta:

Jessica Ericson, Ansvarig för hyresgästkortet på Skövdebostäder
0500-47 74 00

Lina Eklund Svensson, Marknadschef Skövdebostäder
0500-47 74 04

Anna Nilson, projektledare Drivhuset24
073-047 63 73

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson