2019-06-25 11:21Pressmeddelande

Skövdebostäder hyrde ut 170 lägenheter på två månader

Att bostadsbehovet är stort i Skövde bekräftar den snabba uthyrningen av Skövdebostäders 170 lägenheter på Frostaliden och Grubbagården. På drygt två månader hyrdes alla lägenheter ut.

- Vi publicerade lägenheterna den 2 april, drygt två månader senare var alla lägenheter uthyrda. Vi är positivt överraskade att uthyrningen gått så smidigt. Vi vet att behovet är stort, men nyproduktion kostar ju lite mer och exakt var Skövdebornas smärtgräns går vet vi inte. Men med det här resultatet känner vi att vi hamnat rätt med produkt och pris, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Högre standard

Av de 170 lägenheterna finns 44 i det nybyggda huset Grubbagården på Havstena och 126 på Frostaliden. På Grubbagården handlar det om treor och fyror och på Frostaliden finns det allt från två rum och kök till fem rum och kök. Standarden är från start något högre än vad som varit brukligt i nyproduktion vilket kan ha betydelse.

- Den här gången lät vi diskmaskin, duschväggar och inbyggnadsugn med spishäll ingå från början. Det är val vi får göra från projekt till projekt utifrån hur produktionskostnaden blir och vilken efterfrågan vi ser på marknaden. När vi har diskmaskin som tillval brukar drygt 80 procent välja det, säger Lina Eklund Svensson.

Kommande projekt

Skövdebostäder planerar för fler bostadsprojekt. Närmast ligger 132 studentbostäder på Kurorten, 13 marklägenheter i Timmersdala och ett trygghetsboende på Mossagården. För den som vill flytta in på Frostaliden eller Grubbagården är det läge att hålla utkik på Skövdebostäders webbplats.

- Det kommer att hinna ske förändringar innan det är dags för inflyttning både på Frostaliden och Grubbagården då en del hyresgäster hinner ångra sig eller hitta andra alternativ. Just nu finns till exempel en fem rum och kök på Frostaliden med inflyttning 1 maj 2020 ute på webbplatsen då någon ändrat sig, säger Lina Eklund Svensson.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson