2016-01-28 10:10Pressmeddelande

Skövdebostäder nominerade till prestigefyllda Kundkristallen

null

Skövdebostäder är som enda bostadsbolag i Sverige nominerade till tre priser när Sveriges bästa hyresvärdar utses på Benchmark Event den 11 februari.I Kundkristallen belönas de hyresvärdar, både privata och kommunala, som lyckats extra bra inom utvalda områden. Vinnare blir de som av sina hyresgäster utsetts till Sveriges bästa hyresvärdar.

Kundkristallen delas ut i tre kategorier: högsta serviceindex, högsta produktindex och högsta profil. Serviceindex mäter hur hyresgästerna upplever service. Produktindex visar hur nöjda hyresgästerna är med sin bostad och sitt område. Profilen är ett mått på varumärkets styrka. Inget annat bostadsbolag i Sverige är nominerade i alla tre kategorier.

- Vi har som mål att ha Sveriges nöjdaste hyresgäster, så det här är ett fantastiskt bevis på att vi gör många bra saker. Det visar att vi har väldigt kompetent och engagerad personal som tar hand om våra hyresgäster på olika sätt i bolaget. Allt från uthyrare, kvarters- och miljövärdar, tekniker till övrig administrativ personal, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder.

Skövdebostäder har använt sig av hyresgästenkäter under många år för att ta reda på vad hyresgästerna tycker fungerar bra respektive mindre bra. I år har bolaget bytt samarbetspartner för att dels få nytt underlag för framtida förbättringar och utveckling och dels för att kunna jämföra resultatet med andra i branschen. Och det är just i den jämförelsen som Skövdebostäder nu sticker ut med sina tre nomineringar. Den 11 februari avslöjas vilken av de tre nominerade i respektive kategori som har de allra mest nöjda kunderna i Sverige.

- Vi hoppas givetvis på vinst. Men oavsett resultat så kommer vi att fortsätta arbeta hårt för våra hyresgästers skull. Visionen är 100 % nöjda hyresgäster. Och hyresgästenkäten är ett av våra viktiga verktyg för boinflytande när det gäller att jobba med förbättringar och utveckling i våra bostadsområden, avslutar Dan Sandén.

Fakta nominering och Kundkristallen

Kundundersökningen genomfördes av AktivBo som samarbetar med över 250 företag och får in över 900 000 svar från hyresgäster på både bostads- och lokalsidan, och kan därför erbjuda en unik benchmark mot andra aktörer i branschen. AktivBo arrangerar årligen Benchmark Event, ett evenemang där de företag som lyckats bäst i olika avseenden uppmärksammas. Vinnaren i varje klass får en Kundkristall.

Läs mer om nomineringarna till Kundkristallerna

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson