2018-01-12 08:04Pressmeddelande

Skövdebostäder nominerade till Sveriges bästa hyresvärd för tredje året i rad

null

För tredje året i rad är Skövdebostäder som enda bolag i Sverige nominerade till tre priser när Sveriges bästa hyresvärdar utses vid en gala på Berns den 8 februari. I Kundkristallen belönas de hyresvärdar, både privata och kommunala, som lyckats extra bra inom utvalda områden. Vinnare blir de som av sina hyresgäster utsetts till Sveriges bästa hyresvärdar.

Inget annat bostadsbolag i Sverige har nominerats i alla tre kategorier, dessutom tre år i rad. De aktuella kategorierna är: högsta serviceindex, högsta produktindex och högsta profil. Serviceindex mäter hur hyresgästerna upplever service. Produktindex visar hur nöjda hyresgästerna är med sin bostad och sitt område. Profilen är ett mått på varumärkets styrka.

Hårt arbete att behålla en hög kundnöjdhet

Att behålla den höga kundnöjdheten år efter år kräver mycket av organisationen och en viktig nyckel till framgången är engagerad personal med vilja till ständiga förbättringar.

- Att för tredje året i rad nomineras till tre Kundkristaller är fantastiskt roligt och jag kan bara ge en eloge till vår engagerade personal som varje dag gör sitt yttersta för våra hyresgäster, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Sveriges nöjdaste hyresgäster både 2016 och 2017

Både 2016 och 2017 vann Skövdebostäder priser för att de har Sveriges nöjdaste hyresgäster. Med sina tre nomineringar visar Skövdebostäder för tredje året i rad att långsiktighet, höga ambitioner och hårt arbete lönar sig när det handlar om att ta hand om sina hyresgäster.

Det ska bli spännande att se hur långt årets resultat räcker. Att vara nominerade i alla tre kategorier igen är unikt. Men vi lutar oss inte tillbaka, nu börjar arbetet för att kunna säga för fjärde året i rad nästa gång, säger Dan Sandén.

Fakta nominering och Kundkristallen

Kundundersökningen genomfördes av AktivBo som utför undersökningar för över 300 företag på både bostads- och lokalsidan, och kan därför erbjuda en unik benchmark mot andra aktörer i fastighetsbranschen. AktivBo arrangerar årligen Benchmark Event, ett evenemang där de företag som lyckats bäst i olika avseenden uppmärksammas. Vinnaren i varje klass får en Kundkristall.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson