2019-01-10 10:40Pressmeddelande

Skövdebostäder nominerade till Sveriges bästa hyresvärd för fjärde gången

För fjärde året i rad är Skövdebostäder nominerade som topp tre när Sveriges bästa hyresvärdar utses vid en gala på Berns den 7 februari. I Kundkristallen belönas de hyresvärdar, både privata och kommunala, som lyckats extra bra inom utvalda områden. Vinnare blir de som av sina hyresgäster utsetts till Sveriges bästa hyresvärdar.

Den här gången har Skövdebostäder nominerats i kategorierna Serviceindex och Produktindex. Serviceindex mäter hur hyresgästerna upplever service och Produktindex visar hur nöjda hyresgästerna är med sin bostad och sitt område.

Sveriges nöjdaste hyresgäster både 2016, 2017 och 2018

Både 2016, 2017 och 2018 vann Skövdebostäder priser för att de har Sveriges nöjdaste hyresgäster. Med årets nomineringar visar Skövdebostäder att långsiktighet, höga ambitioner och hårt arbete lönar sig när det handlar om att ta hand om sina hyresgäster.

Det känns fantastiskt att återigen nomineras till Kundkristaller som ett bevis på att vi fortsätter att ha nöjda kunder. Men vi lutar oss inte tillbaka, det finns hela tiden saker att förbättra. Vi arbetar oavbrutet med att fortsätta vara på topp också framåt, säger Dan Sandén.

Personalen viktigaste resursen

Att behålla den höga kundnöjdheten år efter år kräver mycket av organisationen och en viktig nyckel till framgången är engagerad personal med vilja till ständiga förbättringar.

- Jag är otroligt stolt över vår engagerade personal som varje dag gör sitt yttersta för våra hyresgäster, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Fakta nominering och Kundkristallen

Kundundersökningen genomfördes av AktivBo som utför undersökningar för över 350 företag med över 1 miljon lägenheter, och kan därför erbjuda en unik benchmark mot andra aktörer i fastighetsbranschen. AktivBo arrangerar årligen Benchmark Event, ett evenemang där de företag som lyckats bäst i olika avseenden uppmärksammas. Vinnaren i varje klass får en Kundkristall.

Se alla nomineringar på https://aktivbo.se/event/


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson