2021-06-16 13:56Pressmeddelande

Skövdebostäder samarbetar för sommaraktiviteter

DescriptionDescription

Skövdebostäder kommer tillsammans med lokala idrottsklubbar att arrangera idrottsaktiviteter i bolagets områden under sommaren. Det är bollskoj som står på schemat och IFK Skövde fotboll, IFK Skövde handboll, Skövde HF och Skövde IBF ordnar ett antal tillfällen vardera.

Genom att arrangera aktiviteter i Skövdebostäders områden hoppas bolaget kunna aktivera barn och ungdomar att göra något kul på sommarlovet. Det är både ett sätt att få barnen att röra på sig samtidigt som det också skapar trygghet och lugn i bostadsområdena.

- Vi tycker att det här är ett perfekt sätt att samarbeta med lokala idrottsklubbar. För oss är inte en logga på klubbstugan det viktiga när vi sponsrar en förening. Vi ser hellre att vi kan dra nytta av deras kompetenser och verkligen ge något tillbaka till våra hyresgäster. Samtidigt som klubbarna får stöd som de behöver för att bedriva sin verksamhet, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Kommer att vara i olika bostadsområden

Aktiviteterna kommer att vara utspridda över flera av våra bostadsområden som Käpplunda park, Billingssluttningen, Östermalm, Lillegården, Trängen och Ryd där det bor många barn.  

- Vi startade med liknande aktiviteter förra året och var då bland annat på Lillegården.  Nu vill vi prova dessa områden. Vi försöker tänka till kring var det bor många barn som ofta är ute och därför behöver något kul att göra. Aktiviteterna är ju främst till för våra hyresgäster, men dyker det upp några andra barn får de så klart vara med, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson