2020-08-13 13:59Pressmeddelande

Skövdebostäder satsar på ny webb och digitala lösningar

Att möta hyresgäster och andra där de befinner sig är en av målsättningarna i Skövdebostäders verksamhetsplan för 2020. Det innebär både att vara närvarande på de digitala plattformar som omgivningen förväntar sig och fysiskt i områdena. Under hösten kommer bolaget bland annat att göra om sin webbplats för att möta behovet av utvecklad kommunikation.

Vi har under våren upphandlat en webbpartner som ska hjälpa oss att skapa en mer modern och användarvänlig webbplats. Det är mer än tio år sedan den webbplats vi har idag byggdes och även om den genomgått uppdateringar så känns det mycket bra att vi nu satsar på det här, säger Eva-Lisa Svensson, kommunikatör på Skövdebostäder.

Under hösten byggs alltså den externa delen av webbplatsen om och under våren 2021 kommer Skövdebostäder att gå vidare med att förbättra Mina sidor, den del där våra hyresgäster kan logga in.

Vi får ta ett steg i taget och börjar med att byta system för de sidor som inte kräver inloggning. Det innebär förmodligen också att mer information kommer att vara tillgänglig för fler på ett enklare sätt, säger Eva-Lisa Svensson.

Tar hjälp av hyresgäster

För att säkerställa att Skövdebostäder gör saker som verkligen blir bättre för användarna har bolaget bjudit in till en fokusgrupp. Det visade sig finnas ett stort intresse att vara med i fokusgruppen.

Vi frågade i ett nyhetsbrev till våra hyresgäster om någon ville vara med och tycka till kring ny webbplats och intresset var större än vi vågat hoppas på. Nu återstår att kontakta alla som anmält sig för att få ihop en representativ grupp. Det kommer bli ett mycket värdefullt inslag i arbetet under hösten, säger Eva-Lisa Svensson.

Digital utveckling i övrigt påskyndas

Hyresgästernas sidor uppdateras utifrån användbarhet och modernitet till våren och redan nu har en del nya funktioner påbörjats och fler är på gång.

En del digitala lösningar handlar mer om att aktivera funktioner som redan finns i systemet än att bygga nytt och anpassa våra arbetssätt. Vi har länge använt digitala signaturer med BankID för att skriva på kontrakt men arbetar nu för att möjliggöra den här typen av signering för andra tjänster på webbplatsen, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Genom ökade möjligheter digitalt blir Skövdebostäder också mer tillgängliga för hyresgäster och andra intressenter. Det innebär samtidigt att frågor som kundtjänst tidigare hjälpt till med via telefon och besök kommer kunna genomföras på webbplatsen.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson