2017-02-23 08:55Pressmeddelande

Skövdebostäder söker ny talang via nationellt traineeprogram

null

Skövdebostäder letar nu nationellt efter trainee till tjänsten som byggingenjör. Det är genom SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och dess traineeprogram som den nya talangen ska hittas.

- Hela bygg- och fastighetsbranschen är i stort behov av kompetens. Med traineeprogrammet hoppas vi kunna hitta en byggingenjör som brinner för branschen generellt och allmännyttan specifikt. Vi har ett samhällsuppdrag som kommunalt bostadsföretag och då är det viktigt att hitta rätt folk. Just på tjänstemannasidan inom bygg är det dessutom stor konkurrens om de som utbildar sig, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

Programmet SABO Trainee är ett sätt för Skövdebostäder att tillsammans med SABO ta ansvar för kompetensförsörjningen till branschen. I år söker SABO Trainee 20 deltagare till 17 allmännyttiga bostadsföretag. 18 är nyrekryteringar och två är befintliga medarbetare.

- Allmännyttan har ett stort behov av kompetens och SABO Trainee ger unga, framtida nyckelspelare en god introduktion till branschen. De får ett stort nätverk, en god verksamhetsförståelse och personlig utveckling. Programmet hjälper våra medlemmar att hantera sin kompetensförsörjning strategiskt på den tuffa arbetsmarknad som råder där många vill anställa dessa unga duktiga akademiker, säger Pia Leden programansvarig på SABO.

I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler med traineer från alla delar av landet. Utbildningen innehåller även hemuppgifter och uppföljningssamtal med närmsta chef. Ansökningsperioden för unga akademiker som vill ansöka till någon av tjänsterna i SABO Trainee med start hösten 2017 är 22 februari- 22 mars.

Drygt 120 personer har sedan starten 2006 genomgått SABO Trainee. Programmet är ett sätt för SABO att ta ansvar för kompetensförsörjningen till branschen och därmed möjliggöra bostadsbyggande som är en förutsättning för tillväxt, ökad rörlighet och matchning på arbetsmarknaden.

Andra tjänster som ingår i årets SABO Trainee är:

 • Biträdande driftchef på Älmhultsbostäder
 • Byggingenjör på Skövdebostäder
 • Byggprojektledare på Växjöbostäder
 • Energi- och miljösamordnare på Svenska Bostäder, Stockholm
 • Energiingenjör på Stockholmshem
 • Fastighetsekonom på Botkyrkabyggen
 • Fastighetsekonom på Årjängs Bostad
 • Förvaltarassistent på Eskilstuna kommunfastigheter
 • HR-konsult på Svenska Bostäder, Stockholm
 • Junior fastighetsutvecklare på Bodenbo
 • Junior projektledare stadsutveckling på Sigtunahem
 • Miljösamordnare, Bostadsbolaget, Göteborg
 • Områdesansvarig, byggteknik och fastighetsekonomi på Stångåstaden, Linköping
 • Projektledare mindre projekt på Telge Bostäder, Södertälje
 • Projektledare på Telge Bostäder, Södertälje
 • Trainee inom strategisk utveckling på Uppsalahem
 • Underhållsansansvarig på Stora Tunabyggen, Borlänge
 • Verksamhetsutvecklare på Stockholmshem

Fakta SABO Trainee

SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, står bakom traineeprogrammet som pågår under ett år. Deltagarna anställs på ett av SABOs 306 medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler och med traineer från alla delar av landet. Utbildningen innehåller även hemuppgifter och uppföljningssamtal med närmsta chef. Ansökningsperioden för unga akademiker som vill ansöka till någon av tjänsterna i SABO Trainee med start hösten 2017 är 22 februari- 22 mars.

Kontakt:

Morgan Arvidsson

0500-47 74 06

morgan.arvidsson@skovdebostader.se 

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson