2020-02-06 07:38Pressmeddelande

Skövdebostäder söker sommarjobbare

Oliver Agerborn, tidigare sommarjobbare på Skövdebostäder.Oliver Agerborn, tidigare sommarjobbare på Skövdebostäder.

Skövdebostäder ska under våren rekrytera ett stort antal sommarjobbare. Ansökningsperioden har nyligen startat. Förra året anställdes över 50 ungdomar och ambitionen är att fylla lika många platser denna sommar.

För att möta den ökade belastningen under semestertiden söker nu Skövdebostäder sommarjobbare. För att kvalificera sig för jobben krävs att man är född 2004 eller tidigare, samt tycker om att jobba med praktiska arbetsuppgifter. Främst söker bolaget personal som kan vara kvarters- och miljövärdar behjälpliga, vilket innefattar arbetsuppgifter som trappstädning, gräsklippning, sophantering, skötsel av rabatter och liknande.

Jag älskar naturen och att vara utomhus. På sommaren vill jag inte sitta på något tråkigt kontor eller på någon verkstad och snickra mellan 7 och 16, så det var självklart för mig att välja ett arbete som utförs utomhus där det är varmt och gött, säger Oliver Agerborn som började som sommarjobbare men nu arbetar som miljövärd på Skövdebostäder.

Introduktionen viktig

Det är viktigt att sommarjobbarna trivs och får en god kontakt med företaget. En stor del av ansvaret består av att få sommarjobbarna att känna sig välkomna.

Det är ordning och reda från start. Alla våra sommarjobbare kommer delta på ett uppstartsmöte innan sommaren där de får skydds- och arbetskläder, information om var de ska befinna sig första dagen och praktisk information om vad som väntar. Det tror jag är väldigt värdefullt för att man inte ska känna sig utlämnad. Första sommarjobbet kan vara tufft, man känner i många fall inte någon och man arbetar med främmande vuxna. Därför har vi många skyldigheter när vi anställer ungdomar, säger Tina Wigholm, personaladministratör på Skövdebostäder.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson