2019-08-29 11:46Pressmeddelande

Skövdebostäder ”ställer upp” på lika villkor tillsammans med Skövde HF och IFK Skövde

Inför säsongen 2019/2020 har Skövdebostäder ingått likadana samarbetsavtal med Skövde HF och IFK Skövde. I avtalen ingår att båda klubbarna ska bidra med personella resurser i någon form av integrationsprojekt som Skövdebostäder ska projektleda. Om projektet inte blir av betalas heller inte hela sponsorsumman ut.

Skövdebostäder samarbetar med olika föreningar i kommunen för att bland annat skapa trygga och trivsamma bostadsområden och göra Skövde till en attraktiv plats att bo på. Att stötta stadens elitlag inom handbollen har bolaget gjort under en längre tid och samarbetet har utvecklats under årens lopp.

Samma villkor för damerna som herrarna

Inför årets säsong tog Skövdebostäder ett aktivt beslut att ge lika mycket i ekonomiskt stöd till damerna och herrarna. Samma krav på motprestation ställs på båda lagen.

- Det känns bra att vi kan ta ställning för att ge damerna och herrarna samma förutsättningar från vår sida. För oss är inte antalet exponeringar eller tv-tid det viktigaste. Vi ser samarbetet med handbollsklubbarna som en förutsättning för att utveckla våra samhällsinsatser. Att handbollsklubbarna nu så tydligt själva tar ställning genom #viställerupp är jättebra. Det blir en win-win-situation där idrottsklubbarna får medel för att driva sin verksamhet samtidigt som vi alla kan ta ett större samhällsansvar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Exakt vilket projekt som klubbarna kommer att delta i är inte klart.

- Vi är glada att ha slutit detta avtal med handbollsklubbarna. Det ger oss ännu bättre förutsättningar att planera insatser det närmaste året. Tillsammans med övriga samarbeten vi har med andra aktörer i samhället kommer det här att bli väldigt bra, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Bredd och variation i samarbetena

Genom samarbeten skapar Skövdebostäder mervärden för sina hyresgäster som gynnar deras hälsa, sociala och kulturella liv och främjar integration. Därför är en viktig aspekt att leta bredd i dessa samarbeten eftersom det till stor del ska motsvara de breda behov och önskemål som hyresgästerna har. Det innebär att Skövdebostäder samarbetar med och stödjer olika typer av verksamheter som till exempel sociala eller kulturella projekt samt idrotts- och fritidsaktiviteter.

- Samarbetet med handbollsklubbarna är bara en del. Vi stödjer klassfotboll, klasshandboll och klassinnebandy vilka är evenemang som engagerar tusentals ungdomar i Skövde. Vi har samarbetat med Kultur på innergården den här sommaren och på Aspö finns flera mindre föreningar som driver caféet. I år möjliggjorde vi också att ungdomar med funktionsvariationer kunde spela Skadevi cup i fotboll genom att betala lagens deltagaravgifter, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Fakta #viställerupp

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Klubbarna bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter de har på sin lokala marknad.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson